Strategie in het hybride werken-tijdperk

Strategie in het hybride werken-tijdperk

Door de pandemie werden organisaties gedwongen een onverwacht experiment in werken op afstand te starten. Veel organisaties bleken in staat zich snel te kunnen aanpassen en om te kunnen gaan met veranderingen.

De kern van dit succes werd uiteindelijk gevormd door technologie, die de mogelijkheden voor onze manier van werken volledig heeft getransformeerd. Als nationale lockdowns slechts zo recent als vijf jaar geleden hadden plaatsgevonden, hadden organisaties waarschijnlijk te maken gehad met veel ernstigere verstoringen.

Aanpassingsvermogen is de nieuwe verzekering

Een van de belangrijkste kenmerken van de pandemie is een nieuw bewustzijn dat organisaties hun markten en manieren van werken op korte termijn volledig kunnen herzien. Hoewel de omvang van de verstoring als uniek kan worden beschouwd, is de realiteit dat verandering het nieuwe 'business as usual' wordt. Maatschappelijke trends en technologische innovaties gaan steeds sneller, waardoor ze meer kansen bieden. Uw organisatie moet toekomstbestendig zijn: beschikken over de mogelijkheid om zich gemakkelijker aan te passen aan deze veranderingen, waardoor de organisatie flexibeler en veerkrachtiger wordt, zowel nu als op de lange termijn.

De flexibiliteit voor succes

In de onmiddellijke nasleep van de pandemie bloeiden de organisaties die over voldoende digitale tools beschikten om snel te kunnen overschakelen naar online verkoop, werken op afstand en zelfs naar volledig nieuwe inkomstenstromen en bedrijfsmodellen.

Al deze veranderingen waren in grote mate afhankelijk van een geavanceerde digitale transformatie: organisaties met goed ontwikkelde online detailhandelsmogelijkheden konden de activiteiten in hun fysieke winkels eenvoudig onderbreken en hun online aanbod schalen. Kantoorhoudende organisaties met geavanceerde digitale workflows en samenwerkingstools konden snel overschakelen naar op grote schaal werken op afstand, zonder complexe handmatige processen te hoeven herzien en personeel op grote schaal te hoeven trainen. De sleutel tot toekomstbestendig succes is het integreren van flexibiliteit in uw organisatie door middel van een continue digitale transformatie, van overstappen op hybride werken tot aanpassing aan onvoorziene toekomstige veranderingen.

Is je organisatie er klaar voor om de toekomst van hybride werken vorm te geven? Lees dan het volledige artikel en e-book van Canon: 'hybride organisaties van nu: navigeer door de nieuwe werkwereld' op de website van Canon Nederland.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven