Thema van de maand mei: Digitalisering

Thema van de maand mei: Digitalisering

Elke maand licht Smart Workplace een thema in relatie tot de werkomgeving uit. In de maand mei is het thema digitalisering. Bij het organiseren van de werkplek in een hybride omgeving speelt digitalisering een belangrijke rol.

De rol van digitalisering komt niet uit de lucht vallen. Al pre-corona rukten sensoren op de werkplek op als nuttige tools om zowel zaken als werkplekcomfort (licht, lucht, geluid, vochtigheid) als bezettingsgraden te meten en om werkplekken te reserveren. Gebouwbeheerders waren op hun beurt al aan de slag met big data om ze in te zetten voor predictive maintenance.

Corona heeft aan al deze ontwikkelingen een extra dimensie gegeven. Het belang van een gezonde en veilige werkplek staat meer dan ooit voorop en harde data die daarover uitsluitsel geven kunnen zowel leidinggevenden als medewerkers straks de zekerheid bieden dat een terugkeer veilig is.

Data en security

We kunnen er niet meer omheen. Gebouwdata en informatie uit andere systemen, primaire en facilitaire processen spelen een steeds grotere rol in de korte en langetermijnsturing en besluitvorming binnen de vastgoed-, huisvesting en facilitaire management sector. Of de motivatie nu voortkomt uit (kosten)besparing, gezondheid, welzijn van medewerkers of een combinatie daarvan: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Door de invloed van de pandemie en een toename aan thuiswerken zijn ook onderwerpen als de cloud en cybersecurity opnieuw onder de loep genomen. Er bestaat niet zoiets als ‘te veilig’ zijn als het gaat om cybersecurity. Bedrijven moeten altijd op de hoogte blijven van de huidige veranderingen en bedreigingen. Er moeten extra stappen worden genomen om ervoor te zorgen dat de werkwijzen die in apparaten zijn geïmplementeerd, up-to-date zijn en alles aankunnen wat op hun pad komt.

De redactie van Smart Workplace ontvangt graag content, innovaties en ideeën over dit thema! Heb je een goed artikel of idee? Stuur deze dan op naar redactie@smartwp.nl.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven