Werkomgeving meer dan ooit cruciaal voor verbinden mens, teams en organisatie

Werkomgeving meer dan ooit cruciaal voor verbinden mens, teams en organisatie

Met inzichten en vragen vanuit het onderzoeksprogramma Werk in Transitie gaat Jacqueline Schlangen langs werkplek-experts. Daar mag Richard Helmus natuurlijk niet in ontbreken.

Workplace Manager of the Year

Helmus werd in 2022 bekroond met de titel ‘Workplace Manager of the Year’ door ISS. Hij is op vijf elementen beoordeeld door een vakjury voor deze award en op al deze zaken, te weten ‘duurzaamheid, gezondheid, sociaal, verbinding en kennisdeling’, kwam Helmus als winnaar uit de bus. In het gesprek met Schlangen licht deze bevlogen ‘mensen-manager’ er een aantal uit en daarmee steekt hij zijn passie voor het vak en zijn trots voor de behaalde successen niet onder stoelen of banken.

“Dankzij de WELL-certificering hebben we de gezondste werkomgeving voor VGZ-medewerkers. Onze volgende ambitie is om de gezondste organisatie van Nederland te zijn. Vanuit Workplace doen we dit onder meer door continu onder werkomgeving te optimaliseren. Oftewel: van werkplekken naar plekken die werken.”

Het huis van VGZ

VGZ is een maatschappelijke organisatie met vier miljoen leden. “We staan dus midden in de maatschappij én voorop in gezondheid en zorg. Ik voel me moreel verplicht om onze kennis over de gezonde werkomgeving van VGZ actief te delen met iedereen.” Dat gebeurt met veel enthousiasme met onder meer kennissessies, rondleidingen door het pand en rondetafelgesprekken. Het wordt zelfs nog verder doorgetrokken met een heus ‘clubhuis’ in het ‘eigen’ hoofdkantoor in Arnhem, een plek met ambitie om het maatschappelijk te gaan exploiteren. In eerste instantie is het beschikbaar voor kennisdeling met onze stakeholders, zoals zorgaanbieders en collectieve partners, maar het is ook een plek waar je fijn kunt werken, elkaar vindt én ontmoet. “Voor onze medewerkers een ontmoetingsplek waar ze trots op zijn, voor onze leden en stakeholders een centrale locatie om te landen. Alles is ingericht op basis van verbinding: van contact naar connect = cohesie, inclusief de faciliteiten die nodig zijn voor grote bijeenkomsten, workshops, trainingen en ontmoetingen van klein tot groot. En alles is gescheiden van onze bedrijfsvoering met een beveiligingsschil. Dit laatste is voor ons erg belangrijk aangaande informatiebeveiliging.” Helmus is enorm trots op deze locatie, die samengesmolten is met het Centraal Station Arnhem, een ‘aantrekkelijke gateway’ voor iedereen.

Benieuwd naar het hele interview met Richard? Bekijk het volledige artikel hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook
Richard  Helmus

Richard Helmus

Manager Facility & Real Estate, Coöperatie VGZ

»

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven