De top 3 meest gelezen artikelen van 2023

De top 3 meest gelezen artikelen van 2023

Het einde van 2023 komt er snel aan, een jaar vol informatieve, vermakelijke en nuttige artikelen. Een mooi moment dus om terug te blikken op de meest gelezen artikelen op Smart WorkPlace.

1. Blog: Weg met de flexfactor

Het meest gelezen bericht van het jaar 2023 is een supersterke blog van SWP-Expert Jan Gerard Hoendervanger. In de blog besprak Jan Gerard hoe je de capaciteit van een kantoor vast stelt. De flexfactor is volgens hem namelijk outdated. In deze blog schets hij de contouren van een nieuwe benadering. De problematiek van het huidige systeem brengt hij in kaart om vervolgens een sterk alternatief neer te zetten.

2. Nieuws: Het kantoor van de toekomst moet het waard zijn je huis voor uit te gaan

Een mooie aanbesteding van Rijksoverheid volgt op de tweede plaats. Rijksoverheid startte een grootschalige pilot om ervaring op te doen met een door SWP-Partner Spacewell ontwikkeld Workspace Management Systeem (WMS). In dit nieuwsbericht vertellen Eric Hooghuis (Rijksoverheid) en Carina van den Heuvel (Spacewell) meer over de samenwerking. Het komend jaar gaan beide partijen samen zoveel mogelijk gebruikersdata verzamelen en analyseren in een achttal Rijkskantoren en -hubs. Daarmee kan een rijksbrede uitrol van dit WMS beter worden onderbouwd. Eric Hooghuis, Productmanager Hybride werken bij de Belastingdienst, en Carina van den Heuvel, accountexecutive bij Spacewell, lichtten toe welke uitdagingen dit project meebrengt.

3. Opinie: Stop met vragen hoe je medewerkers terug naar kantoor krijgt

Yvet Brummelhuis en Bart van Roekel van YNNO ronden onze top 3 af met het meest gelezen opiniestuk van dit jaar. 'Hoe krijg ik medewerkers terug naar kantoor' was een van de meest gestelde vragen dit jaar. Dit motiveerde Yvet en Bart de oproep te doen deze vraag eens om te draaien. "We vragen ons af waarom je medewerkers überhaupt op kantoor wil hebben? Is dat het doel? Een medewerker die op kantoor zit? En dan? Dan is het geloof dat de verbinding en intimiteit als een magisch wonder terug als vanouds zijn. Of voelen de een paar jaar geleden gemaakte investeringen in huisvesting ineens niet als een desinvestering. Of denken we voorbereid te zijn op de nieuwe werkelijkheid anno 2025 waarin de manager nu eenmaal weer verwacht dat een medewerker op kantoor aanwezig is. Net als nu gebeurt in Amerika."

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven