Gezond eten en drinken in de werkomgeving

4 min

 

Gezond eten en drinken in de werkomgeving

In het Pharos-gebouw in Hoofddorp staat een gezonde en inspirerende werkomgeving centraal. Alles in de kantoortoren is erop gericht om de energie en de gezondheid van de gebouwgebruikers te optimaliseren.

Marjanne Bulk van Vital Water en Xander Meijer van The Farm Kitchen vertellen over de belangrijke rol die gezond eten en drinken daarbij speelt.

Gezond eten en drinken

“Het aanbieden van echt goed eten van lokale boeren met een regeneratieve bodem wordt steeds belangrijker voor de werkgever”, begint Xander zijn verhaal. “Zeker in deze tijd waarin het normaal is dat mensen meerdere dagen thuis werken. Als je medewerkers dan samenkomen op kantoor, wil je hen extra aandacht geven en iets bijzonders aanbieden. Hoe mooi is het dan dat ze kunnen genieten van een heerlijke lunch of maaltijd en dat ze zich daardoor ook vrolijker, fitter en vitaler voelen?” Marjanne: “Gezond water drinken gedurende de dag, draagt daar absoluut aan bij. Het zorgt voor een betere opname van de voedingsstoffen en betere afvoer van de afvalstoffen. Zo krijgen de medewerkers direct meer energie. En dat is precies het doel van de werkomgeving in het Pharos-gebouw.”

Een werkomgeving die energie geeft

Vanuit stichting de nieuwe draai heeft Xander Meijer in 2018 op verzoek van Cairn Real Estate het concept Light house for healthy working neergezet voor de renovatie van het Pharos-gebouw. Daarbij heeft hij meer dan twintig innovatieve partijen samengebracht om een kantooromgeving te creëren die energie geeft aan de medewerkers. Dat heeft geleid tot een werkomgeving met onder meer Alpenfrisse lucht, een bloementuin op de gevel, gevels die licht opwekken en energie geven, tappunten met Kangen water van Vital Water en het unieke voedselconcept The Farm Kitchen. “Wij ontdekten tijdens het ontwikkelingstraject dat het grote verbindingselement van een gebouw niet in de materialen of de ruimte zit, maar vooral in het programma dat daarna komt. Samen intens genieten van eten en drinken vormt de absolute basis. Het geeft medewerkers energie, zorgt voor gezelligheid en verbindt”, aldus Xander.

Een perfecte match

The Farm Kitchen besteedt ontzettend veel aandacht aan smaakbeleving. Verse groentes en gewassen die van een goede grond komen, zijn absoluut rijker van smaak. Xander: “Die aandacht geven wij ook aan de bereidingswijze in de keuken. We letten op alle details die het verschil kunnen maken. Gezond water drinken is daar één van. De rijkdom van het voedsel ervaar je beter doordat je gezond water drinkt. Onze vitaliteitsman Aniel Ramjanam, een expert op het gebied van wellbeing, raadde het geïoniseerde Kangen water aan” Marjanne vult aan: “Kangen water heeft ook als groot voordeel dat bij het gebruik van het water geen transport komt kijken. Het water is niet opgeslagen in plastic flessen, maar komt gewoon uit het apparaat dat is aangesloten op de kraan. Daardoor is het gebruik van een Kangen water apparaat ook veel duurzamer dan andere soorten speciaal water die in werkomgevingen aangeboden worden. Vital Water en The Farm Kitchen vullen elkaar aan en zijn een perfecte match.”

Serieus bezig zijn met vitaliteit

Xander: “Veel werkgevers staan open voor gezond eten en drinken in de werkomgeving, maar het liefst wel goedkoop. Daar moeten we vanaf. Ben je serieus bezig met de toekomst en de vitaliteit van je werknemers? Kies dan voor een voedselprogramma dat daarop aansluit. Wij haken bedrijven aan op een gezonde voedselketen – word co-sponsor van een hectare goede grondwaardoor de grond weer gezond en rijk wordt. Dat zorgt voor smaakvol voedsel dat verbonden is aan lokale bedrijven. Daarbij draait het niet alleen om het eten, maar om een compleet andere mindset. Zo kan een werkgever CO2-positief zijn met zijn voedselprogramma.” Marjanne: “Werkgevers zijn zich wel bewust van het belang van gezond eten en drinken, maar weten vaak niet hoe ze daar invulling aan moeten geven. Veel werkgevers hebben frisdrankautomaten op kantoor, terwijl bekend is dat frisdrank niet bijdraagt aan een gezonde leefstijl. Werkgevers geven aandacht aan de juiste smaak van de automaatkoffie, maar teveel koffie drinken is niet gezond. Kangen water daarentegen drinkt lekker weg, kun je bijna onbeperkt drinken en is goed voor je. De aanschaf van een Kangen water apparaat is voor veel bedrijven een kleine investering die veel voordelen voor de vitaliteit van hun medewerkers kan opleveren.”

Dit artikel komt uit een vorig editie van het SWP Magazine, lees het volledige magazine en artikel hier.

Delen:

Meer nieuws

E-zine: WorkPlace Xperience 2025

E-zine: WorkPlace Xperience 2025

donderdag 20 maart

Welkom bij het officiële e-zine van De WorkPlace Xperience 2025! In deze editie lees je alles over de nieuwe thema's, ...

Lees meer

Erik Scherder spreker tijdens City Table XL op 4 april

Erik Scherder spreker tijdens City Table XL op 4 april

donderdag 20 maart

'De invloed van beleving en omgeving op het menselijk brein en haar gedrag' is de titel van de presentatie van Erik Scherder ...

Lees meer

Volksbank kiest voor Sodexo’s foodservice Modern Recipe

Volksbank kiest voor Sodexo’s foodservice Modern Recipe

woensdag 19 maart

Op het hoofdkantoor van de Volksbank in Utrecht genieten de medewerkers sinds kort van duurzaam, vers en gezond eten. De ...

Lees meer

Tweede fase van NRC-verbouwing afgerond

Tweede fase van NRC-verbouwing afgerond

woensdag 19 maart

Na een succesvolle herinrichting van de kantoorruimte in 2023 heeft PD Group nu de tweede fase van de totaalverbouwing in ...

Lees meer

<span>Designers tijdens WorkPlace Xperience 2025</span>

Designers tijdens WorkPlace Xperience 2025

dinsdag 18 maart

Ook dit jaar spelen vier designers een sleutelrol in het vormgeven van een unieke en inspirerende ervaring voor ...

Lees meer

Modern partnerschap: vertrouwen is de basis

Modern partnerschap: vertrouwen is de basis

dinsdag 18 maart

Het partnerschap dat de gemeente Amsterdam, Vebego, TwynstraGudde en VFM zijn aangegaan, is nog maar een half jaar oud. ...

Lees meer

5 juni 2025: Campus Day in Amsterdam!

5 juni 2025: Campus Day in Amsterdam!

maandag 17 maart

De 6e editie van Campus Day heeft als thema 'De campus in transitie'. Welke transities zijn er en hoe benutten we de ...

Lees meer

SWP Talks #59: Integraal Huisvestingsmanagement

SWP Talks #59: Integraal Huisvestingsmanagement

maandag 17 maart

Onder leiding van Wim Kooyman bespreken de deelnemers aan deze SWP Talks het onderwerp 'Integraal Huisvestingsmanagement'. ...

Lees meer

Ictoria en Xtoria versterken de missie van DeFaCo

Ictoria en Xtoria versterken de missie van DeFaCo

vrijdag 14 maart

Vanaf 1 februari 2025 maken Ictoria en Xtoria deel uit van DeFaCo B.V., het moederbedrijf van Breedweer, De Ster en Jaro. ...

Lees meer

Facility & Workplace Management Marktonderzoek

Facility & Workplace Management Marktonderzoek

vrijdag 14 maart

De facilitair manager van de toekomst is flexibel, kostenbewust en op de hoogte van technologie. Dit blijkt uit het Facility ...

Lees meer

Circulariteit meetbaar maken met de Facility Circularity Index

Circulariteit meetbaar maken met de Facility Circularity Index

vrijdag 14 maart

De wereldwijde vraag naar grondstoffen blijft toenemen, terwijl veel natuurlijke hulpbronnen eindig zijn. De urgentie om ...

Lees meer

facilitylinQ nieuwe partner Smart WorkPlace

facilitylinQ nieuwe partner Smart WorkPlace

vrijdag 14 maart

Op het gebied van kantoormeubilair is facilitylinQ is een internationale dienstverlener en helpt organisaties bij het ...

Lees meer

Digitaal contractmanagement in de cateringbranche

Digitaal contractmanagement in de cateringbranche

donderdag 13 maart

The Food Office en Grip Facility slaan de handen ineen om cateringcontractmanagement te digitaliseren. Hierdoor worden de ...

Lees meer

Multifunctionele kantoorruimte in Raadhuis Amstelveen

Multifunctionele kantoorruimte in Raadhuis Amstelveen

woensdag 12 maart

Een mooi project van PD Group in Amstelveen. Dit is een volgende stap in het moderniseren van het historische Raadhuis na ...

Lees meer

Envalue nieuwe partner Smart WorkPlace

Envalue nieuwe partner Smart WorkPlace

woensdag 12 maart

Met data-gedreven inzichten en strategisch advies is Envalue de innovatiefste vastgoedadviseur van Nederland. Om bij te ...

Lees meer

Een schonere en duurzamere werkomgeving met Asito

Een schonere en duurzamere werkomgeving met Asito

dinsdag 11 maart

Asito werkt elke dag aan een betere leefomgeving. In 2028 wil Asito hét meest mensgerichte en data-gedreven schoonmaakbedrijf ...

Lees meer

Online debat: Slimme werkplekken, wat levert het op?

Online debat: Slimme werkplekken, wat levert het op?

dinsdag 11 maart

Samen met experts van Vodafone Business, Spacewell en Zens kijken we op woensdag 2 april in een online debat naar de waarde ...

Lees meer

Stem op ISS WorkPlace Manager en Talent of the Year

Stem op ISS WorkPlace Manager en Talent of the Year

dinsdag 11 maart

De genomineerden voor de ISS WorkPlace Manager en Talent of the Year Awards zijn bekend! Breng hier je stem uit!

Lees meer

Breng je stem uit op de CSU Smart Solution of the Year Award

Breng je stem uit op de CSU Smart Solution of the Year Award

maandag 10 maart

De genomineerde innovaties voor de CSU Smart Solution of the Year Award zijn bekend! Ontdek de innovaties en breng je stem ...

Lees meer

IHP Dashboard voor onderwijshuisvesting

IHP Dashboard voor onderwijshuisvesting

maandag 10 maart

Betrouwbare data is belangrijk om de juiste afwegingen te kunnen maken. Ook geeft het Dashboard gemeenten en schoolbesturen ...

Lees meer

Terug naar boven