Gezond eten en drinken in de werkomgeving

4 min

 

Gezond eten en drinken in de werkomgeving

In het Pharos-gebouw in Hoofddorp staat een gezonde en inspirerende werkomgeving centraal. Alles in de kantoortoren is erop gericht om de energie en de gezondheid van de gebouwgebruikers te optimaliseren.

Marjanne Bulk van Vital Water en Xander Meijer van The Farm Kitchen vertellen over de belangrijke rol die gezond eten en drinken daarbij speelt.

Gezond eten en drinken

“Het aanbieden van echt goed eten van lokale boeren met een regeneratieve bodem wordt steeds belangrijker voor de werkgever”, begint Xander zijn verhaal. “Zeker in deze tijd waarin het normaal is dat mensen meerdere dagen thuis werken. Als je medewerkers dan samenkomen op kantoor, wil je hen extra aandacht geven en iets bijzonders aanbieden. Hoe mooi is het dan dat ze kunnen genieten van een heerlijke lunch of maaltijd en dat ze zich daardoor ook vrolijker, fitter en vitaler voelen?” Marjanne: “Gezond water drinken gedurende de dag, draagt daar absoluut aan bij. Het zorgt voor een betere opname van de voedingsstoffen en betere afvoer van de afvalstoffen. Zo krijgen de medewerkers direct meer energie. En dat is precies het doel van de werkomgeving in het Pharos-gebouw.”

Een werkomgeving die energie geeft

Vanuit stichting de nieuwe draai heeft Xander Meijer in 2018 op verzoek van Cairn Real Estate het concept Light house for healthy working neergezet voor de renovatie van het Pharos-gebouw. Daarbij heeft hij meer dan twintig innovatieve partijen samengebracht om een kantooromgeving te creëren die energie geeft aan de medewerkers. Dat heeft geleid tot een werkomgeving met onder meer Alpenfrisse lucht, een bloementuin op de gevel, gevels die licht opwekken en energie geven, tappunten met Kangen water van Vital Water en het unieke voedselconcept The Farm Kitchen. “Wij ontdekten tijdens het ontwikkelingstraject dat het grote verbindingselement van een gebouw niet in de materialen of de ruimte zit, maar vooral in het programma dat daarna komt. Samen intens genieten van eten en drinken vormt de absolute basis. Het geeft medewerkers energie, zorgt voor gezelligheid en verbindt”, aldus Xander.

Een perfecte match

The Farm Kitchen besteedt ontzettend veel aandacht aan smaakbeleving. Verse groentes en gewassen die van een goede grond komen, zijn absoluut rijker van smaak. Xander: “Die aandacht geven wij ook aan de bereidingswijze in de keuken. We letten op alle details die het verschil kunnen maken. Gezond water drinken is daar één van. De rijkdom van het voedsel ervaar je beter doordat je gezond water drinkt. Onze vitaliteitsman Aniel Ramjanam, een expert op het gebied van wellbeing, raadde het geïoniseerde Kangen water aan” Marjanne vult aan: “Kangen water heeft ook als groot voordeel dat bij het gebruik van het water geen transport komt kijken. Het water is niet opgeslagen in plastic flessen, maar komt gewoon uit het apparaat dat is aangesloten op de kraan. Daardoor is het gebruik van een Kangen water apparaat ook veel duurzamer dan andere soorten speciaal water die in werkomgevingen aangeboden worden. Vital Water en The Farm Kitchen vullen elkaar aan en zijn een perfecte match.”

Serieus bezig zijn met vitaliteit

Xander: “Veel werkgevers staan open voor gezond eten en drinken in de werkomgeving, maar het liefst wel goedkoop. Daar moeten we vanaf. Ben je serieus bezig met de toekomst en de vitaliteit van je werknemers? Kies dan voor een voedselprogramma dat daarop aansluit. Wij haken bedrijven aan op een gezonde voedselketen – word co-sponsor van een hectare goede grondwaardoor de grond weer gezond en rijk wordt. Dat zorgt voor smaakvol voedsel dat verbonden is aan lokale bedrijven. Daarbij draait het niet alleen om het eten, maar om een compleet andere mindset. Zo kan een werkgever CO2-positief zijn met zijn voedselprogramma.” Marjanne: “Werkgevers zijn zich wel bewust van het belang van gezond eten en drinken, maar weten vaak niet hoe ze daar invulling aan moeten geven. Veel werkgevers hebben frisdrankautomaten op kantoor, terwijl bekend is dat frisdrank niet bijdraagt aan een gezonde leefstijl. Werkgevers geven aandacht aan de juiste smaak van de automaatkoffie, maar teveel koffie drinken is niet gezond. Kangen water daarentegen drinkt lekker weg, kun je bijna onbeperkt drinken en is goed voor je. De aanschaf van een Kangen water apparaat is voor veel bedrijven een kleine investering die veel voordelen voor de vitaliteit van hun medewerkers kan opleveren.”

Dit artikel komt uit een vorig editie van het SWP Magazine, lees het volledige magazine en artikel hier.

Delen:

Meer nieuws

Sta jij midden in de verandering van jouw werkomgeving?

Sta jij midden in de verandering van jouw werkomgeving?

vrijdag 5 december

Als je van één ding zeker kunt zijn, dan is het wel dat workplace management altijd in beweging is. IT, HR ...

Lees meer

Moderne teams hebben een ontworpen fundament nodig

Moderne teams hebben een ontworpen fundament nodig

donderdag 4 december

Samenwerking is altijd een beetje een mysterie geweest. Iedereen voelde dat het belangrijk was, maar bijna niemand wist ...

Lees meer

Van heet en benauwd naar favoriet lokaal

Van heet en benauwd naar favoriet lokaal

woensdag 3 december

Met een gezond binnenklimaat werken docenten prettiger en leren kinderen beter. Op de Montessorischool in Capelle aan den ...

Lees meer

“Maak de ontmoeting tussen collega’s waardevol”

“Maak de ontmoeting tussen collega’s waardevol”

woensdag 3 december

In Nederland werkt 83 procent gemiddeld één dag per week vanuit huis. Het onderzoek ‘Werkwereld 2025 ...

Lees meer

Contractmanagement als onmisbare ruggengraat

Contractmanagement als onmisbare ruggengraat

dinsdag 2 december

Het nieuwe rapport Markt in Kaart: Perspectieven uit de cateringbranche laat je zien hoe de wereld van cateringcontractmanagement ...

Lees meer

Lees het nieuwe SWP Magazine (#15)

Lees het nieuwe SWP Magazine (#15)

dinsdag 2 december

In het nieuwe SWP Magazine (#15) lees je onder andere een groot interview met ISS WorkPlace Manager of the Year Annemarie ...

Lees meer

Efficiënt vergaderen: ontdek hoe AI en technologie tijd besparen

Efficiënt vergaderen: ontdek hoe AI en technologie tijd ...

dinsdag 2 december

Met de opkomst van AI, geavanceerde vergader- en samenwerkingstools zoals Microsoft Teams en Yealink én strengere ...

Lees meer

Goed accommodatiebeleid begint bij integrale benadering

Goed accommodatiebeleid begint bij integrale benadering

dinsdag 2 december

In veel gemeenten zijn door de jaren heen situaties ontstaan waarin maatschappelijk vastgoed niet meer aansluit op de actuele ...

Lees meer

Winnaars van de CSRD Awards zijn bekend

Winnaars van de CSRD Awards zijn bekend

vrijdag 28 november

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de CSRD Awards riep de jury Koninklijke Heijmans N.V. uit tot winnaar in de categorie ...

Lees meer

AVEX finalist Inavation Sustainability Award

AVEX finalist Inavation Sustainability Award

donderdag 27 november

AVEX is geselecteerd als finalist voor de Inavation Sustainability Award 2026 met de duurzame en innovatieve BRIX zero AV-oplossing.

Lees meer

Markt in Kaart: Perspectieven uit de cateringbranche

Markt in Kaart: Perspectieven uit de cateringbranche

donderdag 27 november

De wereld van cateringcontractmanagement verandert razendsnel: stijgende kosten, veranderende gebruikersbehoeften en maatschappelijke ...

Lees meer

Integrale rol zorgt voor succesvol project

Integrale rol zorgt voor succesvol project

donderdag 27 november

Een kennisbijeenkomst bij Baanbrekers in Waalwijk laat je zien hoe een integrale rol, van scenario-onderzoek tot realisatie, ...

Lees meer

Sodexo en CSU samen aan de slag op Brainport Industries Campus

Sodexo en CSU samen aan de slag op Brainport Industries Campus

dinsdag 25 november

Binnen de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven heeft Sodexo, als hoofdaannemer van de facilitaire ...

Lees meer

Whitepaper: Slimmer werken in een hybride kantoor

Whitepaper: Slimmer werken in een hybride kantoor

dinsdag 25 november

Benieuwd hoe je in kunt spelen op functieveranderingen van kantoren door hybride werken? De whitepaper ‘De werkplek ...

Lees meer

Rapport: Laat IT-leiders echt innoveren

Rapport: Laat IT-leiders echt innoveren

maandag 24 november

Hoe geef je IT-leiders de ruimte om écht te innoveren, en niet meer alleen te focussen op probleemoplossing? Daarvoor ...

Lees meer

Ontdek een toekomstbestendige leeromgeving

Ontdek een toekomstbestendige leeromgeving

donderdag 20 november

Benieuwd hoe een toekomstbestendige leeromgeving tot stand komt en welke uitdagingen er dan op je afkomen? Jij kunt de grootste ...

Lees meer

Het kantoor als kloppend hart van je organisatie 

Het kantoor als kloppend hart van je organisatie 

donderdag 20 november

Hybride werken mag dan de nieuwe norm zijn, het kantoor blijft het kloppend hart van iedere organisatie. Dat is de belangrijkste ...

Lees meer

<span>Praktische gids ‘Inkopen van natuurinclusieve catering’</span><span> </span>

Praktische gids ‘Inkopen van natuurinclusieve catering’ 

woensdag 19 november

De Tuin van Holland heeft op 17 november een praktische gids gepubliceerd die publieke inkopers op weg helpt naar natuurinclusieve ...

Lees meer

<span>Draaijer Group en HEYDAY samen verder als Draaijer Heyday</span>

Draaijer Group en HEYDAY samen verder als Draaijer Heyday

woensdag 19 november

Draaijer Group en HEYDAY bundelen kracht in één ecosysteem voor de volledige levenscyclus van de werkomgeving.

Lees meer

Blog: Balance@Work

Blog: Balance@Work

dinsdag 18 november

Wanneer op 20 en 21 mei 2026 in de Jaarbeurs in Utrecht de 5e editie van de WorkPlace Xperience wordt gehouden is het ruim ...

Lees meer

Terug naar boven