Gezond eten en drinken in de werkomgeving

4 min

 

Gezond eten en drinken in de werkomgeving

In het Pharos-gebouw in Hoofddorp staat een gezonde en inspirerende werkomgeving centraal. Alles in de kantoortoren is erop gericht om de energie en de gezondheid van de gebouwgebruikers te optimaliseren.

Marjanne Bulk van Vital Water en Xander Meijer van The Farm Kitchen vertellen over de belangrijke rol die gezond eten en drinken daarbij speelt.

Gezond eten en drinken

“Het aanbieden van echt goed eten van lokale boeren met een regeneratieve bodem wordt steeds belangrijker voor de werkgever”, begint Xander zijn verhaal. “Zeker in deze tijd waarin het normaal is dat mensen meerdere dagen thuis werken. Als je medewerkers dan samenkomen op kantoor, wil je hen extra aandacht geven en iets bijzonders aanbieden. Hoe mooi is het dan dat ze kunnen genieten van een heerlijke lunch of maaltijd en dat ze zich daardoor ook vrolijker, fitter en vitaler voelen?” Marjanne: “Gezond water drinken gedurende de dag, draagt daar absoluut aan bij. Het zorgt voor een betere opname van de voedingsstoffen en betere afvoer van de afvalstoffen. Zo krijgen de medewerkers direct meer energie. En dat is precies het doel van de werkomgeving in het Pharos-gebouw.”

Een werkomgeving die energie geeft

Vanuit stichting de nieuwe draai heeft Xander Meijer in 2018 op verzoek van Cairn Real Estate het concept Light house for healthy working neergezet voor de renovatie van het Pharos-gebouw. Daarbij heeft hij meer dan twintig innovatieve partijen samengebracht om een kantooromgeving te creëren die energie geeft aan de medewerkers. Dat heeft geleid tot een werkomgeving met onder meer Alpenfrisse lucht, een bloementuin op de gevel, gevels die licht opwekken en energie geven, tappunten met Kangen water van Vital Water en het unieke voedselconcept The Farm Kitchen. “Wij ontdekten tijdens het ontwikkelingstraject dat het grote verbindingselement van een gebouw niet in de materialen of de ruimte zit, maar vooral in het programma dat daarna komt. Samen intens genieten van eten en drinken vormt de absolute basis. Het geeft medewerkers energie, zorgt voor gezelligheid en verbindt”, aldus Xander.

Een perfecte match

The Farm Kitchen besteedt ontzettend veel aandacht aan smaakbeleving. Verse groentes en gewassen die van een goede grond komen, zijn absoluut rijker van smaak. Xander: “Die aandacht geven wij ook aan de bereidingswijze in de keuken. We letten op alle details die het verschil kunnen maken. Gezond water drinken is daar één van. De rijkdom van het voedsel ervaar je beter doordat je gezond water drinkt. Onze vitaliteitsman Aniel Ramjanam, een expert op het gebied van wellbeing, raadde het geïoniseerde Kangen water aan” Marjanne vult aan: “Kangen water heeft ook als groot voordeel dat bij het gebruik van het water geen transport komt kijken. Het water is niet opgeslagen in plastic flessen, maar komt gewoon uit het apparaat dat is aangesloten op de kraan. Daardoor is het gebruik van een Kangen water apparaat ook veel duurzamer dan andere soorten speciaal water die in werkomgevingen aangeboden worden. Vital Water en The Farm Kitchen vullen elkaar aan en zijn een perfecte match.”

Serieus bezig zijn met vitaliteit

Xander: “Veel werkgevers staan open voor gezond eten en drinken in de werkomgeving, maar het liefst wel goedkoop. Daar moeten we vanaf. Ben je serieus bezig met de toekomst en de vitaliteit van je werknemers? Kies dan voor een voedselprogramma dat daarop aansluit. Wij haken bedrijven aan op een gezonde voedselketen – word co-sponsor van een hectare goede grondwaardoor de grond weer gezond en rijk wordt. Dat zorgt voor smaakvol voedsel dat verbonden is aan lokale bedrijven. Daarbij draait het niet alleen om het eten, maar om een compleet andere mindset. Zo kan een werkgever CO2-positief zijn met zijn voedselprogramma.” Marjanne: “Werkgevers zijn zich wel bewust van het belang van gezond eten en drinken, maar weten vaak niet hoe ze daar invulling aan moeten geven. Veel werkgevers hebben frisdrankautomaten op kantoor, terwijl bekend is dat frisdrank niet bijdraagt aan een gezonde leefstijl. Werkgevers geven aandacht aan de juiste smaak van de automaatkoffie, maar teveel koffie drinken is niet gezond. Kangen water daarentegen drinkt lekker weg, kun je bijna onbeperkt drinken en is goed voor je. De aanschaf van een Kangen water apparaat is voor veel bedrijven een kleine investering die veel voordelen voor de vitaliteit van hun medewerkers kan opleveren.”

Dit artikel komt uit een vorig editie van het SWP Magazine, lees het volledige magazine en artikel hier.

Delen:

Meer nieuws

<span>Recensie van het boek Work + Life  </span>

Recensie van het boek Work + Life  

woensdag 15 oktober

"Laat je uitdagen via het integrale of holistische perspectief." Met deze oproep uit ‘Work+Life’ sluit Michaël ...

Lees meer

Werkgeluk begint bij de juiste plek

Werkgeluk begint bij de juiste plek

dinsdag 14 oktober

Het versterken van verbondenheid, motivatie en kwaliteit van werken is een urgent onderwerp in de hybride werkomgeving. ...

Lees meer

Blog: Het kantoor als gedragsarchitect

Blog: Het kantoor als gedragsarchitect

maandag 13 oktober

Roel Geenen van Veldhoen+Company schreef een blog over het kantoor als gedragsarchitect. Hoe ruimte, ritme en rituelen het ...

Lees meer

Neurodiversiteit en de kracht van kleur

Neurodiversiteit en de kracht van kleur

vrijdag 10 oktober

Op 1 oktober organiseerden Tarkett en Smart WorkPlace het event 'Op locatie' bij het Koning Willem I College in Den Bosch. ...

Lees meer

Campus Day 2025 groot succes!

Campus Day 2025 groot succes!

donderdag 9 oktober

Dinsdag 30 september 2025 werd de 6e editie van Campus Day gehouden in Amsterdam UMC. Het thema was 'De campus in transitie'. ...

Lees meer

<span>CONTRAST en GRIP Facility ondersteunen facilitaire dienstverlening met technologie en data</span>

CONTRAST en GRIP Facility ondersteunen facilitaire dienstverlening ...

donderdag 9 oktober

Dit najaar leggen CONTRAST Facility + Hospitality en GRIP Facility de focus op het stimuleren van facilitaire processen ...

Lees meer

Live talk over Wellbeing als designprincipe

Live talk over Wellbeing als designprincipe

dinsdag 7 oktober

Onder leiding van Gertrude van den Brink gingen Eva Elias, Floris Schoonderbeek, Meggy Smulders en Lieke Genten in op de ...

Lees meer

Gezonde werkplekken in de praktijk getest

Gezonde werkplekken in de praktijk getest

vrijdag 3 oktober

Een kantoor waar je niet alleen werkt, maar waar je gezondheid en welzijn net zo belangrijk zijn als de prestaties die je ...

Lees meer

'Vergaderen anno nu is flexibel, hybride én snel!'

'Vergaderen anno nu is flexibel, hybride én snel!'

donderdag 2 oktober

Wie zit er nog vijf dagen per week op kantoor? Niemand! De manier waarop we vergaderen is flink veranderd, maar weet jij ...

Lees meer

Erik Scherder keynote op YNNO's Summer Experience

Erik Scherder keynote op YNNO's Summer Experience

donderdag 2 oktober

'Omarm de onzekerheid.' Dat was het thema tijdens de jaarlijkse Summer Experience van YNNO op 18 september. Een thema waar ...

Lees meer

Hoe kijk je met een frisse blik naar je eigen kantoor?

Hoe kijk je met een frisse blik naar je eigen kantoor?

woensdag 1 oktober

Hoe kijk je met nieuwe ogen naar het kantoor waar je misschien al jaren komt? In het E-zine nemen Melvin en Suzan Schalkx ...

Lees meer

HEYDAY Consultancy organiseert Facilitaire Kennisevent 2025

HEYDAY Consultancy organiseert Facilitaire Kennisevent 2025

dinsdag 30 september

HEYDAY Consultancy organiseert op dinsdag 4 november 2025 het Facilitaire Kennisevent 2025, een evenement gericht op facility- ...

Lees meer

Flexibel werken vraagt om leiderschap: waarom kaders juist nu onmisbaar zijn

Flexibel werken vraagt om leiderschap: waarom kaders juist nu ...

dinsdag 30 september

In het e-zine 'Hybride Werken' nemen Nick en Sep van YNNO je mee in het belang van leiderschap in hybride werken. 

Lees meer

E-zine 'Hybride Werken'

E-zine 'Hybride Werken'

woensdag 24 september

Hybride werken is niet langer een experiment maar de nieuwe realiteit. In deze editie van ons e-zine ontdek je inzichten, ...

Lees meer

Grootschalige studie Werkwereld 2025

Grootschalige studie Werkwereld 2025

maandag 22 september

Hybride werken is blijvend, maar het fysieke kantoor krijgt een nieuwe betekenis. Uit het rapport Werkwereld 2025 – ...

Lees meer

Slimme inzameling in professionele keukens

Slimme inzameling in professionele keukens

vrijdag 19 september

In de Nederlandse restaurants en catering wordt jaarlijks zo’n 83 miljoen kilo voedsel verspild, blijkt uit cijfers ...

Lees meer

Facilitaire organisaties zijn onvoldoende voorbereid op de volgende crisis

Facilitaire organisaties zijn onvoldoende voorbereid op de volgende ...

donderdag 18 september

Nederlandse organisaties lopen onnodige risico’s doordat ze onvoldoende voorbereid zijn op de ingrijpende veranderingen ...

Lees meer

PHI Factory versterkt managementteam met benoeming van Michael van der Meer tot Chief Impact Ontwikkeling

PHI Factory versterkt managementteam met benoeming van Michael ...

donderdag 18 september

PHI Factory kondigt met trots de benoeming aan van Michael van der Meer tot Chief Impact Ontwikkeling. Met deze stap wordt ...

Lees meer

Circulariteit levert goedwerkende werkomgeving op

Circulariteit levert goedwerkende werkomgeving op

donderdag 18 september

Uit het webinar ‘Circulaire oplossingen binnen de kantooromgeving’ kwamen diverse inzichten: “Circulariteit ...

Lees meer

Vacature - <span class='TextRun SCXW59867826 BCX8' data-contrast='auto'><span class='NormalTextRun SCXW59867826 BCX8'>Projectmanager Events - tijdelijk</span></span>

Vacature - Projectmanager Events - tijdelijk

donderdag 18 september

Ben jij een geboren regelaar met een glimlach, die energie krijgt van organiseren en samenwerkingen laten slagen? Dan zoeken ...

Lees meer

Terug naar boven