ISS ondertekent Amsterdams Stagepact MBO

ISS ondertekent Amsterdams Stagepact MBO

In bijzijn van Koningin Máxima werd op 9 april het Amsterdams Stagepact MBO gelanceerd. ISS is één van de medeondertekenaars van dit convenant.

Beeld: ©Mischa Schoemaker

Het Stagepact is een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam, scholen en bedrijven. Het Stagepact streeft ernaar dat uiterlijk in 2027 elke mbo-student in Amsterdam toegang heeft tot een passende stage, met kwalitatieve begeleiding en eerlijke vergoeding. De samenwerking is gericht op vier kernambities: voldoende geschikte stages creëren, stagebegeleiding verbeteren, een eerlijke vergoeding garanderen en stagediscriminatie uitbannen. Onder de deelnemende bedrijven bevinden zich veel grote werkgevers uit de hoofdstad, van Schiphol tot de Johan Cruijff Arena en van ABN AMRO tot Rijksmuseum. Namens ISS waren CEO Edu Peek en projectmanager Edwin Klinkert aanwezig bij de ondertekening.

ISS biedt 25 MBO-studenten een stageplek

Met de ondertekening 48 grote bedrijven, waaronder ISS is dit de aanzet tot een beweging die de kracht van de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven erkent. ISS heeft als ambitie om in de regio Amsterdam jaarlijks plek te bieden aan 25 mbo-studenten. Dit bestaat uit zowel uit praktijk leren door On the Job Onderwijs op niveau 3 en 4 en reguliere stageplekken mbo-niveau 1 en 2.

De stageperiode is een belangrijk onderdeel binnen iedere mbo-opleiding en het moment waarop de praktijk en het onderwijs samenkomen. Tijdens deze periode ontwikkelt de stagiair vakkennis en vaardigheden voor een goede start op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd komen bedrijven tijdens de stage vroegtijdig in contact met potentiële werknemers. Een goed stagebeleid is een manier om jong talent op te leiden en te binden aan een bedrijf.

ISS ondertekent Amsterdams Stagepact MBO

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven