Vitra Campus experimenteel lab voor architectuur en design

In Weil am Rhein bevindt zich de campus van Smart WorkPlace partner Vitra. Deze campus combineert cultuur en commercie rond architectuur en design en bevat ondermeer een museum, showroom, winkel en restaurant.

De Vitra Campus is tegelijk een volledig operationele productie-eenheid en een experimenteel lab voor architectuur en design. Op de campus, met een totaaloppervlak van 250.000 vierkante meter, staan gebouwen ontworpen door wereldberoemde architecten zoals Frank Gehry, Zaha Hadid, Tadao Ando, Jacques Herzog en Pierre de Meuron.

Het architectuurpark op de Vitra Campus in Weil am Rhein is al net zo karakteristiek voor de firma Vitra als de woon- en kantoormeubels die zij fabriceert. Na een brand in 1981, die het grootste deel van het in de jaren ’50 verrezen productiegebouw op het fabrieksterrein in de as legde, is op deze plek een heterogene verzameling hedendaagse architectuur ontstaan.

Deze architecten hebben er bovendien veel zorg aan besteed hun bouwwerken harmonisch in het omliggende woongebied in te passen en ze in de natuur op dit drielandenpunt te doen opgaan. Vooral dankzij de grote dichtheid en de kwaliteit van de hier op een klein oppervlak bijeengebrachte bedrijfsgebouwen is de Vitra Campus kunnen uitgroeien tot een trekpleister voor architectuurliefhebbers uit de hele wereld.

Tijdens een architectuurrondleiding door het Vitra Design Museum komt u van alles te weten over de achtergrond van de gebouwen van Tadao Ando, Zaha Hadid, Herzog & de Meuron, Frank Gehry, Nicholas Grimshaw, Álvaro Siza en SANAA, en over de constructies van Buckminster Fuller en Jean Prouvé. Duitse en Engelse rondleidingen voor het publiek duren ongeveer 2 uur en vinden om het uur plaats tussen 11 uur en 14 uur. Groepen vanaf tien personen wordt verzocht zich vier weken van tevoren aan te melden voor een privérondleiding. 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven