Transdisciplinair informatiemanagement in aantocht

Transdisciplinair informatiemanagement in aantocht

Transdisciplinair informatiemanagement en sector overschrijdende samenwerking komen dichterbij. Dat is het vierde thema van Smart WorkPlace in Gids 2020, het verslag van het jaarlijkse marktonderzoek van SWP.

Volgens de auteurs beïnvloedt het transactie-denken steeds meer de informatieflow. Daarbij zijn er twee werelden die steeds dichter bij elkaar komen: aan de ene kant is er de ene sector die haar data niet aan de andere beschikbaar wil of kan stellen; aan de andere kant is er een beweging die het liefst met open source software en open data werkt. De Eindgebruikers interesseert het echter niet wie welke data bezit of beheert. De werkomgeving is er voor hen. Niet andersom. Wie betaalt bepaalt.

Volgens de auteurs willen aanbieders steeds meer de hele levenscyclus van workplace management kunnen bedienen: van initiatief en ontwerp tot facility management en sloop van de werkomgeving. De auteurs verwachten dat deze ontwikkeling resulteert in het virtueel kunnen bouwen van werkomgevingen. Een online omgeving die, in combinatie met het gig-ecosysteem, ervoor gaat zorgen dat de fysieke werkomgeving niet langer leidend is voor organisatie van samenwerking en overleg. Een ontwikkeling waarmee ook coworking concepten rekening mee zullen moeten houden door bijvoorbeeld meer VR-rooms op te nemen. Nu al zijn er Virtual Reality Arcade Managers die in de retailsector de fysieke en virtuele wereld verbinden. Samen met de VR Gedrag Expert, Virtual Identity Manager en Head of Business Behaviour gaan zij de community manager van de toekomst worden.

Transdisciplinair informatiemanagement in aantocht

Door integratie van data van convergerende sectoren ontstaat volgens de auteurs een workplace managementdatabase. Het combineren van sociale, technische, ruimtelijke, object-gerelateerde en procesdata maakt het mogelijk over de volle breedte protocollen toe te passen en analyses uit te voeren. Door de digitale transformatie van de sectoren te koppelen ontstaan meer mogelijkheden tot verhoging van de Employee Satisfaction. Deze vorm van Industrial Symbiosis zal het komende jaar in populariteit toenemen, verwachten de auteurs.

Lees hier alles over het eerste thema van Gids 2020, het natuurinclusief denken.

Lees hier alles over het tweede thema van Gids 2020, de opkomst van het sociaal en maatschappelijk relevant werken.

Lees hier alles over het derde thema van Gids 2020, het goede leven maakt het goede werken mogelijk.

Bestel hier de Gids 2020, het verslag van het jaarlijkse marktonderzoek van SWP.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven