Kun je met een tankpas een elektrische auto laden?

Kun je met een tankpas een elektrische auto laden?

Met een tankpas kun je niet laden, met een laadpas niet tanken. Neem daarom als zakelijke rijder een combikaart, adviseert Smart WorkPlace partner VZR (Vereniging Zakelijke Rijders).

Welke leaseautorijder heeft hem nu niet? De tankpas. Hiermee tank je je zakenauto vol benzine, diesel of LPG. Maar sinds de opkomst van de elektrische auto heb je met je reguliere tankpas een probleem. Je tankpas werkt namelijk niet bij een laadpaal. Andersom geldt hetzelfde. Als je een laadpas of laad-token/tag hebt, dan kun je daarmee geen brandstof tanken. Uiteraard zijn hier wel oplossingen voor.

Als jij de enige bent die de laadpas gebruikt, dan kun je bij je leasemaatschappij een combikaart aanvragen. Een combikaart is een tankpas waarmee je naast brandstof ook je elektrische auto kunt opladen. Deze kaart is ideaal voor de zakelijke rijder die dagelijks een elektrische auto rijdt, maar ook af en toe een benzineauto. Natuurlijk kun je de combikaart ook dagelijks gebruiken om je elektrische auto op te laden bij diverse laadpalen.

Volgende auto een elektrische?

Zo’n kaart is ook handig als je een keer een elektrische auto wilt uitproberen voor een paar dagen. Uit VZR-onderzoek blijkt namelijk dat 1 op de 3 zakelijke rijders verwacht dat hun volgende auto een elektrische auto wordt. Dus waarom zou je niet eens een elektrische auto voor langere tijd uitproberen? Misschien heeft je autodealer wel een elektrische auto als leenauto klaarstaan?

Of eerst een elektrische poolauto?

Tegenwoordig zie je ook steeds vaker dat een elektrische auto ingezet wordt als poolauto binnen het bedrijf. Via een elektrische poolauto kunnen veel medewerkers op een laagdrempelige manier een elektrische auto ervaren. Alleen is het in zo’n geval niet handig als iedereen zijn eigen pas gebruikt. Daarvoor kun je een ‘token’ (of tag) gebruiken waarmee je kunt laden. Die token hang je aan de sleutelbos van de elektrische auto, waardoor iedereen die de elektrische poolauto leent ook altijd een token bij zich heeft.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven