11 april 2018: EETcafé over Human Facility Management

11 april 2018: EETcafé over Human Facility Management

Het belang van Human Facility Management, oftewel een combinatie van HRM en Facility Management. Dat staat centraal op het EETcafé dat het Innovatieprogramma Kantoor vol Energie op woensdag 11 april organiseert.

De uitdaging is hoe we de disciplines van HRM en FM dichter bij elkaar kunnen gaan brengen om die gewenste comfortabele, gezonde en energieleverende huisvesting ook werkelijk te realiseren. De Nieuwe Norm is hierbij randvoorwaardelijk, waarbij het energieverbruik (gebouw en gebruikers gebonden) niet meer bedraagt dan 50kWh/m2. Daarnaast is het nodig dat een goed binnenklimaat een opbrengst van €50 per m2 kan bereiken door middel van beter licht, gezondere lucht, een plezierige akoestiek en een betere temperatuurbeheersing.

Tevreden houden van medewerkers

Waarom nu? HRM en FM zoeken elkaar nog nauwelijks op? Daar waar HRM belang heeft bij het welzijn van medewerkers en het aantrekken van talent, is FM bezig met het tevreden houden van medewerkers door ze optimaal te faciliteren in het kunnen verrichten van hun werkzaamheden. Waarom rapporteert FM in de regel aan het financieel management en wordt er gestuurd op het besparen van kosten? FM kan juist ook bijdragen aan o.a. gewenste productiviteit, het beperken van ziekteverzuim en het behouden van talent!

Fysieke vitaliteitsprogramma’s

Kantoor vol Energie brengt HRM en FM bij elkaar en jaagt de onderbouwing en kwantificering aan door projecten op basis van de Nieuwe Norm te faciliteren. Fysieke vitaliteitsprogramma’s bereiken maar een beperkt deel van een organisatie, terwijl gezonde lucht, goed licht, passende akoestiek en het juist klimaat een structureel positief resultaat oplevert voor iedereen!

Programma

In het EETcafé komt onder andere een mystery gast vertellen over wat voor verschil een human facility manager kan maken. Boy Lokhoff van Healthy Workers laat zien wat de beste werkomgeving voor je medewerkers is en welke verbeteringen je daarvoor kan doorvoeren. Rianne Appel-Meulenbroek - assistent-professor Corporate Real Estate - houdt een elevator pitch over de opmars van multidisciplinair evidence based onderzoek. En Wessel van Beerendonk gaat in op de vraag of robotica aan slimme en duurzame gebouwen gaat bijdragen. Tevens brengt hij aansprekende nieuwe ontwikkelingen over het voetlicht, die nodig zijn om tot een toekomstbestendige gebouwde omgeving te komen. Het gaat namelijk om meer dan alleen het verlagen van de energiekosten en het opwekken van duurzame energie.

Informatie

Het plenaire programma is van 16.00 tot 18.00 uur en daarna is er tot 20.00 uur gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken na te praten en te netwerken.

Locatie: nog te bepalen. De inloop is vanaf 15.30 uur. De moderator is zoals altijd Wytze Kuijper. De toegang is gratis, maar niet vrijblijvend!

Kijk hier voor de laatste informatie en aanmelden. 

Bron: Kantoor vol Energie

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

woensdag 11 april 2018permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven