Eenvoud is de kern van een goed touchscreen whiteboard

Eenvoud is de kern van een goed touchscreen whiteboard

Uit onderzoek van CTOUCH blijkt dat gebruikers maar vier functionaliteiten van touchscreen whiteboards gebruiken. Zo komt de CTOUCH Neo tot stand.

Anthony van Oijen, CTO bij CTOUCH, zegt: ‘Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan waaruit is gebleken dat gebruikers moeite hebben met apparaten als ze die niet dagelijks gebruiken. Incidenteel gebruik is zeker het geval in het hoger onderwijs en het MKB, waar gebruikers vaak van locatie wisselen en hun eigen apparaten meenemen. Deze gebruikers lieten ons weten dat ze slechts vier essentiële opties nodig hebben: whiteboarden, draadloos delen, surfen op het web en schakelen tussen bronnen. Om aan hun eisen te voldoen, hebben we niet meer dan dat toegevoegd aan de functionaliteiten van CTOUCH Neo.’

Dat kan makkelijker

De Neo is speciaal ontwikkeld voor gebruik in het hoger onderwijs en het midden- en kleinbedrijf, waar gebruiksgemak de voornaamste eis is van touchscreen gebruikers. Eenvoud is dan ook binnen de verschillende opties prominent aanwezig. In de whiteboard functie kun je kiezen tussen een pen of een marker en je krijgt 6 kleuren om mee te schrijven. Ook inbegrepen: een gum, een selectietool en knoppen voor undo of redo. En dat is het, niet meer niet minder. De CTOUCH Neo beschikt daarnaast over AirServer, dus het is niet nodig om een extra app te installeren of de vergaderruimte vol kabels te leggen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat centraal In lijn met CTOUCH's duurzaamheidsdoelstellingen heeft het whiteboard een ingebouwde human presence detector die het touchscreen inschakelt wanneer een persoon de ruimte binnenkomt. Dit gebeurt in ‘low light’-modus, waardoor het energieverbruik sterk wordt verminderd en de focus op de spreker of deelnemers aan de vergadering blijft totdat het touchscreen weer aangeraakt wordt. Bovendien krijgt de Neo een duurzaamheidspaspoort, dit ‘Sustainability Passport’ geeft een uitgebreid inzicht in het productieproces en de gebruikte materialen van de CTOUCH Neo.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven