Habital® Remote monitort gezondheid en tevredenheid van thuiswerkers tijdens Corona crisis

Habital® Remote monitort gezondheid en tevredenheid van thuiswerkers tijdens Corona crisis

Smart WorkPlace partner Measuremen gaat met Habital® Remote het gedrag en de tevredenheid van de medewerkers in een organisatie in kaart brengen, die door de Corona crisis noodgedwongen thuis moeten werken.

De Habital® Remote is een speciale versie van de bestaande oplossing Habital® van Measuremen. Aan de Habital® Remote zijn vragen toegevoegd over de kwaliteit van de thuiswerkplek en de gezondheid van de medewerker.

Hoe werkt Habital® Remote?

De Habital® Remote bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een online survey met ruim twintig korte vragen. Registratie hiervoor kan via www.measuremen.io/habitalremote. De antwoorden geven inzicht in het type medewerker – leeftijd, geslacht, persoonlijkheidskenmerken – en in de voorkeuren voor de werkplek en het type activiteiten dat de medewerker moet uitvoeren. Op basis van de antwoorden wordt een profiel gecreëerd. Het beantwoorden van deze vragen kost vijf tot tien minuten.

Voor het tweede deel wordt de medewerker gevraagd om de Habital® smartphone app te downloaden of de browser-based te benaderen en zich eenmalig aan te melden voor de onderzoeksgroep. Elke onderzoeksgroep heeft een eigen, unieke toegangscode, die hoort bij zijn/haar organisatie. De medewerker krijgt vervolgens tweemaal per dag op een willekeurige tijdstip een aantal korte vragen zoals: ben je thuis aan het werk of vrij/ziek? Welke activiteit voer je? Kun je die activiteit goed uitvoeren op je thuiswerkplek? Ook wordt gevraagd wat er fysiek nog aan de werkplek kan worden verbeterd (licht, geluid, binnenklimaat, etc.), hoe het zit met de digitale werkplekondersteuning (internet, toegang tot specifieke software applicaties, ondersteuning door VC, etc.) en wat je belemmert om optimaal je werk te doen (heb je fysieke en mentale klachten?). Dit beantwoorden kost slechts enkele seconden per keer, minimale afleiding voor de medewerker dus.

Wat levert Habital® Remote op?

Medewerker
Habital® Remote geeft de medewerker inzicht in zijn eigen antwoorden en hoe deze zich verhouden tot die van zijn collega’s. Het creëert tevens bewustzijn dat leidt tot de eerste optimalisatie. 

Organisatie
De organisatie krijgt met Habital® Remote toegang tot dashboards in een BI platform (de Measuremen Portal) waarop te zien is hoe de organisatie het thuiswerken beleeft en hoe die beleving zich ontwikkelt over verloop van tijd. Bovendien geven de vragen over faciliteiten en gezondheid inzicht aan FM en HR waar eventuele belemmeringen liggen, zodat die concreet opgelost kunnen  worden. Ook kunnen ze groepsspecifieke trends waarnemen zodat ze maatwerkoplossingen kunnen aanbieden, voor bijvoorbeeld bepaalde generaties en/of medewerkersprofielen.

In een kantooromgeving volstaat een representatieve doelgroep voor een representatieve dataset, zodat een organisatie met Habital® zijn werkplekstrategie kan verbeteren. Bij Habital® Remote daarentegen gaat het om de thuiswerkstrategie te verbeteren, inclusief de bijbehorende faciliteiten en om het creëren van extra betrokkenheid bij medewerkers.

Onderscheidend

Habital® Remote is onderscheidend van andere survey tools omdat het niet eenmalig gegevens ophaalt zoals bijvoorbeeld Leesman of Survey Monkey tools, maar gedurende een langere periode tweemaal per dag incheckt. Daarmee is Habital® Remote geen eenmalige vragenlijst, maar een vragenlijst met sampling, welke een wetenschappelijke achtergrond heeft.

Bovendien geeft het HR en FM de mogelijkheid om via het dashboard dagelijks bij te sturen, omdat er tweemaal per dag nieuwe gegevens beschikbaar zijn. Omdat daarnaast ook de historie beschikbaar is, kunnen ze ook trends onderkennen.

Habital® Remote biedt ook de mogelijkheid om jezelf als organisatie te vergelijken met een andere organisatie, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast kunnen internationale organisaties vestigingen in verschillende landen met elkaar vergelijken. Om die reden is Habital® Remote in alle talen beschikbaar en simultaan in alle tijdzones uit te voeren.

Wat kost het?

Habital® Remote is er in een gratis variant waarbij iedere deelnemer toegang krijgt tot de smartphone app en online variant. Hierdoor wordt je als deelnemer bewust gemaakt van je eigen gedrag en krijg je inzichten van de rest van de online community van thuiswerkers die deelnemen aan het wereldwijde onderzoeksinitiatief. Daarnaast kunnen organisaties vanaf €2.000,00 deze oplossing toepassen in hun eigen organisatie. Hiermee krijgen ze ook toegang tot de Habital® Remote dashboards met unieke inzichten in de gezondheid en tevredenheid van hun thuiswerkers gedurende langere tijd.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven