Hybride werken laat weinig vaste zekerheden overeind

Hybride werken laat weinig vaste zekerheden overeind

Welke thema’s en welke (culturele) veranderuitdagingen spelen er bij de manier waarop we nu en in de toekomst hybride werken? Daarover organiseerde Smart WorkPlace de Round Table 'Hybride Employee'.

De Round Table, waaraan elf professionals deelnamen, begon met Harald den Houter, Senior Solutions Architect bij NTT, die kort de belangrijkste bevindingen uit het ‘2021 Global Workplace Report’ van NTT toelichtte. Hij behandelde eerst een aantal mondiale trends (een lichte afname van het thuiswerken ten opzichte van 2020, een duidelijke toename van de flexibele inzet van werkplekken en een opnieuw toegenomen afhankelijkheid van werkplektechnologie), om vervolgens in te zoomen op een aantal opvallende uitkomsten. Eén van die uitkomsten is dat flexibiliteit, wellbeing en (de inrichting van) hybride werken op dit moment topprioriteiten zijn bij organisaties als het gaat om het binden van bestaande, en aantrekken van nieuwe medewerkers. Die laatsten geven echter aan dat hun hoogste prioriteit is om als individu/persoon gezien te worden, in plaats van als ‘medewerker’. Ook de mogelijkheid nieuwe skills te ontwikkelen zien zij als cruciaal voor hun werkgeluk.

Aan de hand van het Global Workplace Report nam moderator Wim Kooyman vervolgens een drietal ‘key components’ bij de inrichting van hybride werken als vertrekpunt voor de discussie: Safe & Healthy (hoe zorgen we voor een gezonde en veilige werkplek op kantoor en thuis, maar ook voor een goede werk/privébalans?), Space Design (hoe moet de werkruimte van de toekomst ingericht zijn om hybride werken optimaal te ondersteunen?) en tot slot Sustainability (hoe verhouden de thema’s verduurzaming en hybride werken zich?).

Het volledige verslag van de Round Table leest u hier.

Op de foto de deelnemers aan de Round Table. Zittend: Marga Petridean, Portfoliomanager Huisvesting bij APG, en Walter Okhuijsen, manager Business Development & Innovation bij Strukton Worksphere. Staand van links naar rechts: Wim Kooyman, directeur Smart WorkPlace, Marco Meetz, Hoofd Facility & Support bij a.s.r, Paul van Rijn, Workplace Consultant bij de Gemeente Utrecht, Michel Goossen, Bid Director bij MAAS International BV , Marcia Groeneveld, Business Consultant bij NTT , Sandra van den Bos, freelance workplace strategy adviseur , Harald den Houter, Senior Solutions Architect bij NTT, Sequoia Hattu, stagiaire Smart WorkPlace, Nick Lettink, Workplace Strategist bij YNNO, Nanette Bijleveld, Advisor Workplace & Operations bij MYSS, en Femke Leyte, Product Owner Werkomgeving bij Alliander.

Foto: Michael Kooren.

Smart WorkPlace en haar partner NTT organiseren op 6 december het webinar ‘Is de hybride medewerker klaar voor de toekomst?’. Inschrijven kan hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven