Eerste gecertificeerde Vested-contract in Nederland

Eerste gecertificeerde Vested-contract in Nederland

ISS Facility Services, Founding Partner van Smart WorkPlace, heeft met Accenture het eerste gecertificeerde Vested-contract in Nederland afgesloten. Herman Knevel (foto) van ISS: "Aanpak van partnerschap is grote stap voorwaarts."

Sinds 2005 hebben ISS Facility Services en organisatieadviesbureau Accenture een outsourcing-relatie voor facility services. De samenwerking ontwikkelde zich van een input-based singleservice naar een output-based Integrated Facility Services (IFS)-contract. Beide partijen willen nu hun relatie verder ontwikkelen en streven daarbij naar een zogeheten employee-experience van hoogwaardig niveau die flexibel, innovatief en aangepast is aan het drukke leven van jonge consultants. Deze ontwikkeling is nu geconcretiseerd in een samenwerking op basis van het Vested-model.

Eerder dit jaar hebben ISS en Accenture een volledig IFS-contract getekend dat betrekking heeft op alle locaties van Accenture in Nederland. Het contract omvat tal van diensten, inclusief facility management, hospitality services, servicedesk, callcentre, food & beverage, technical management en housekeeping. 

De Universiteit van Tennessee, die de Vested Outsourcing-methodologie heeft ontwikkeld, heeft ISS en Accenture geholpen met het ontwikkelen van hun relatie naar een hoger niveau. Sinds 25 september 2017 heeft de Universiteit van Tennessee de overeenkomst tussen Accenture en ISS officieel erkend als een volledige Vested-overeenkomst als onderdeel van het Certified Deal Architect-programma van de Universiteit.


Toewijding aan gedeeld succes

Vested is een methodologie voor het creëren van intensieve samenwerkende (zaken)relaties waarmee win-win-samenwerkingen worden gerealiseerd, en waarin beide partijen evenveel toegewijd zijn aan elkaars succes. Met Vested creëren zakenpartners een flexibel ‘outcome based’ contractueel kader dat gericht is op het leveren van de wederzijds ontwikkelde visie en de gewenste resultaten van de partijen.

Om de samenwerking officieel Vested te mogen noemen, moeten de partijen alle Vested Five Rules volgen door ten minste vier van de vijf te scoren over 10 contractuele elementen die essentieel zijn om een duurzame win-win outsourcing overeenkomst te hebben.

Kate Vitasek, die Vested binnen de Universiteit van Tennessee ontwikkelde als model voor strategische samenwerkingen, reageerde op de Accenture-ISS-overeenkomst: "Accenture en ISS verdienen alle lof voor hun uitstekende werk waarbij ze bovendien méér dan simpelweg ‘voldoen’ aan alle eisen. Omdat Vested is ontworpen als een flexibel relatiecontract, moet het voldoen aan de dynamische behoeften van beide bedrijven aangezien de behoeften van Accenture in de loop der tijd zullen veranderen."


Innovatieve aanpak

Binnen het Vested-partnerschap ligt de focus niet langer op contractuele beperkingen die de innovatie beperken.

Ricco Groeneveld, Workplace Lead, Accenture Benelux: "We geloofden echt in ons partnerschap en wilden elkaar als partners zien. Maar aangezien alle outputs al vooraf waren gedefinieerd, dwong het contract ons steeds om als typische klant en leverancier op te treden. ISS had nog steeds onze toestemming nodig voor veranderingen van welke aard dan ook, zelfs als deze meer innovatieve en efficiënte benaderingen voor workplace management inhielden. We moesten nog steeds de zogenaamde checklist af.’’

Met de Vested-certificering heeft ISS de volledige vrijheid om de dienstverlening te verbeteren en te vernieuwen om deze zo passend mogelijk te maken voor medewerkers van Accenture, zonder telkens te maken te hebben met contractuele beperkingen.

Herman Knevel, Director Innovatie & Strategie, ISS Facility Services in Nederland: "Deze aanpak van ons partnerschap is een belangrijke stap voorwaarts. Het plaatst zowel Accenture als ISS in een nog betere positie om ons te richten op onze gedeelde waarden en belangen om het succes op de lange termijn te waarborgen. Wij zijn pioniers in onze industrie en dit is een geweldige bevestiging van de waarde van onze nieuwe visie op partnerschap in facility management outsourcing."

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven