Coworking en nomadisch werken gaan om balans van werken en leven

Coworking en nomadisch werken gaan om balans van werken en leven

Smart WorkPlace bezocht Wybo Wijnbergen van WeWork aan de Weteringschans. WeWork heeft een duidelijke visie op coworking en kan een waardevolle bijdrage leveren aan de WorkPlace Day van 17 april 2018. 

SmartWorkPlace ziet in WeWork een organisatie met een visie op coworking die een passende sponsor van de WorkPlace Day van 17 april 2018 in Amsterdam kan zijn. Maar natuurlijk waren we ook zeer nieuwsgierig naar het model van WeWork. Eerder bezochten we de vestiging Weesperstraat. De locaties aan de Weteringschans en de Weesperstraat hebben een bezetting van 98 procent. Meer daarover in een ander artikel. Smart WorkPlace bezocht daarnaast ook Tribes. En een maand eerder was er een afspraak bij IMPACTHub. En er zijn natuurlijk nog Regus Coworking, The Office Operators, HNK, B Building en en de Europese top 10. Vaak gericht op ZZP-ers en start-ups en bedoeld als visvijvers voor de grotere bedrijven. Verschillende vormen, doelgroepen, culturen, sferen en investeerders.

Tussen deze afspraken door kwam er veel informatie via Instagram binnen over nomadisch werkenden. Mensen die aan ‘remote working’ doen. Dat zou thuiswerken kunnen zijn, maar waarom dan niet ergens op een inspirerende plek die je normaal alleen tijdens vakanties bezoekt? Letsnomads bijvoorbeeld heeft 2.900 volgers, is webdeveloper en werkt op de mooiste plekken op aarde. mrktrs is een marketeer die iedereen laat weten waar je goed nomadisch kunt werken. Als nomade werken is weggelegd voor rollen als trainers, graphic designers, consultants, tekstschrijver, verkopers en ontwerpers.

Wil je een maandje coworking over de wereld en nomadisch werken? Bekijk dan eens een Digital Nomad Guide. Maar vraag jezelf af of je rol en activiteiten nomadisch werken toestaan. Ook belangrijk is of je een netwerk hebt dat snapt dat jij ook op ‘remote’ locaties betrokken en productief kunt zijn. Want werken vergt discipline. Lees dit advies van een expert. Zeker op een coworking locatie als de COCOHUB op Malta. Voor € 40 per dag heb je een privekamer, priveburo  en ongelimiteerd koffie, water en internet. Ze noemen het een ‘Digital Nomad House’. Het is een combinatie van coworking en nomadisch werken.

Wil je een jaartje Digital Nomad zijn? Dan is dit de ideale oplossing: Remote Year!  

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven