SWP-consortium in finale Innovatie Challenge Nationale Politie

SWP-consortium in finale Innovatie Challenge Nationale Politie

Met een mix van slimme verlichting, gastvrije werkomgeving en veilig informatiemanagement heeft het consortium van Smart WorkPlace de finale bereikt van de Innovatie Challenge Nationale Politie.

De politie gaat de komende tien jaar meer dan een miljoen vierkante meter huisvesting op een innovatieve manier bouwen en verbouwen. Zij zoekt daarvoor met steun van Bouwend Nederland, Bouwagenda en Bouwcampus innovatieve ideeën, concepten en oplossingen voor haar werkomgeving. Een Innovatie Challenge gaat deze bouwopgave op een geheel nieuwe manier van werken en aanbesteden invullen. Innovatie kan immers helpen om een schaalsprong te maken op het vlak van duurzaamheid, circulariteit en flexibiliteit. Zo wordt gezamenlijk een platform geboden aan innovaties die binnen de politie, maar ook daarbuiten, het verschil kunnen maken.

76 inzendingen

Op de uitvraag van de politie hebben liefst 76 partijen ingeschreven waaronder een consortium van Smart WorkPlace, met haar partners Philips Lighthing (Signify), ISS, Microsoft en Twynstra Gudde. In het voorstel van het Smart Workplace-team wordt een koppeling van relevante (virtuele en fysieke) technologische innovaties in de werkomgeving georganiseerd. Te denken valt aan interactief licht, gastvrije werkomgeving en veilig informatiemanagement. Door het integreren van deze innovaties is het mogelijk “user journeys” te ontwerpen en te organiseren, die passen bij de innovatieve en gastvrije dienstverlening en gebouwen die de politie haar medewerkers en de complete veiligheidsketen wil bieden. Een Smart WorkPlace verbindt 'aan de voorkant' gebouw en gebruik en helpt zo bij het reduceren van faalkosten bij renovatie, bouw en gebruik van de huisvesting en kan daarmee het ziekteverzuim van medewerkers met 1% te verminderen.

Bekijk hier de complete jurybeoordeling.

6 finalisten

Het voorstel viel in goede aarde want het heeft de finale bereikt, waaraan in totaal 6 inzendingen mogen meedoen. In aanloop op de finale die op 13 juni wordt gehouden, kunnen deze inzendingen volgende week dinsdag 29 mei in een boostworkshop hun voorstel verder toetsen bij de politie. Op basis van de juryfeedback en de tips die ze meekrijgen kunnen de finaledeelnemers hun voorstel aanscherpen. Tevens worden de inzendingen geholpen bij het maken van een krachtige en bondige pitch tijdens het afsluitende Boostcamp.

Bekijk hier het programma van de Boostcamp

Bron: Smart WorkPlace

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven