Solved, ISS en SWP starten CO3-onderzoek

Solved, ISS en SWP starten CO3-onderzoek

De initiatiefnemers van Smart WorkPlace hebben in de loop van de tijd alle mogelijke commerciële concepten van flexwerken, nieuw werken, anders werken, hot desking, et cetera, gezien en ervaren. 

WeWork, Spaces, Regus, Ovvice, Office Operators, B. Amsterdam, Regardz, ImpactHub, Tribes, etc. Wij brengen al deze concepten samen onder de noemer Coworking. Er zijn lokale en internationale Coworking-aanbieders. De klantgroepen die ze bedienen, variëren enorm: van zzp’ers en startups tot global corporates. Hun aanbod en kwaliteit verschilt. Ook de partners met wie de aanbieders samenwerken varieert. Marketingwaarde, beoogde sfeer, identiteit, branding en visies hebben grote invloed. Prijzen en abonnementsvormen zijn vaak onvergelijkbaar. De eigenschappen en locatie van de huisvesting bepalen vaak de waarde van een werkomgeving.

Solved, ISS en SWP willen jaarlijks een marktonderzoek houden, dat Gebruikers en Eindgebruikers van Commerciële Coworking Concepten, CO3, helpt bij het kiezen van de bij hun passende aanbieder. Transparantie brengen. Objectieve vergelijking helpen mogelijk maken. Daarbij willen wij de eigenschappen van het aanbod in kaart brengen, niet beoordelen, op basis van de drie-eenheid Smart, Gezond en Circulair.

Solved, ISS en SWP starten CO3-onderzoek

Gekeken wordt naar zowel de vastgoedeigenschappen locatie, gebruikte bouwmaterialen en beheer en onderhoud als dienstverlenings-aspecten als hospitality, catering, inrichting, technologie, mobiliteit, etc. Allemaal vanuit het eindgebruikersperspectief. Met bijvoorbeeld de in de WELL Building Standard, Leesman Index en NFC Index genoemde componenten en eigenschappen van de werkomgeving als mogelijke basis voor classificatie. Minimumresultaat dient een matrix te zijn welke duidelijk maakt welke aanbieder wat aanbiedt.

De tweede helft van 2018 wordt het onderzoek ontwikkeld. De eerste helft van 2019 volgt de eerste uitvoering.

Bron: Smart WorkPlace

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven