Digital Impact Award voor ICT-toppers

Digital Impact Award voor ICT-toppers

Elke dag werken tienduizenden ICT-bedrijven aan oplossingen die Nederland slimmer, veiliger, duurzamer, efficiënter en gezonder maken. Met de Digital Impact Award worden deze projecten centraal gezet.

De Digital Impact Award is een initiatief van Nederland ICT en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. Hij wordt jaarlijks uitgereikt aan een project of organisatie die door middel van een ICT-toepassing een zichtbare impuls geeft aan de digitale economie of een aantoonbaar positief effect heeft op mens en maatschappij. Het staat iedereen vrij om een project te kandideren. Dat kan een eigen project zijn of een project van anderen. De jury zal ook zelf op zoek gaan naar geschikte kandidaten.

Criteria

Voor de Digital Impact Award zijn Nederland ICT en ECP op zoek naar inzendingen met de volgende criteria:
- Het belang van de digitale economie voor een breed publiek moet tastbaar worden gemaakt of heeft een aantoonbaar positief effect hebben op mens en maatschappij
- Op geavanceerde wijze gebruik maken van ICT
- Spraakmakend
- Van recente datum 

De jury selecteert uit de inzendingen drie projecten die worden genomineerd. Van de drie genomineerden wordt een korte video gemaakt om hun project toe te lichten en de impact te illustreren. De filmpjes van de genomineerden van vorig jaar kun je hier bekijken. De winnaar van de Digital Impact Award wordt bekend gemaakt tijdens de Avond van de Digitale Economie op 13 september aanstaande. Aanmelden kan hier tot en met vrijdag 13 juli 2018.

Bron: Nederland ICT

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven