Digitale weerbaarheid van ondernemers vergroot met Digital Trust Center

Digitale weerbaarheid van ondernemers vergroot met Digital Trust Center

Vanaf nu kunnen ondernemers online terecht bij het Digital Trust Center voor tips en informatie over digitale veiligheid. Daarvoor is de website www.digitaltrustcenter.nl onlangs live gegaan.

Mkb-ondernemers vinden op de website, die is gelanceerd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), onder andere vijf basisprincipes voor digitaal veilig ondernemen. Het Digital Trust Center zal in een later stadium worden uitgebreid met meer informatie en diensten voor het mkb.

Eén kenniscentrum voor mkb

De oprichting van een Digital Trust Center (DTC) kreeg vorig jaar groen licht, na een aangenomen motie van de Tweede Kamer en een eerdere oproep van Nederland ICT. Het nieuwe platform moet een zelfde rol gaan vervullen als het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) nu al vervult voor vitale bedrijven. Naast een informatieplatform omvat het DTC ook een subsidieregeling voor samenwerkingsverbanden om digitale veiligheid te bevorderen. In september wordt bekend welke initiatieven aanspraak kunnen maken op de regeling. Bij succes wordt de subsidieregeling ook in 2019 ingezet.

Branchespecifieke informatie

Het DTC zal in een later stadium worden uitgebreid met branchespecifieke informatie voor veilig digitaal ondernemen. Ook komt er een interactief platform waar technische experts en ondernemers informatie kunnen uitwisselen. Nederland ICT is blij dat er nu een neutraal platform is waar het mkb terecht kan voor informatie over digitale beveiliging. We blijven betrokken bij de doorontwikkeling van het DTC als lid van de programmaraad.

Groeikansen

“Voor het midden- en kleinbedrijf biedt digitalisering grote economische kansen” weet staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. “Een belangrijke voorwaarde om deze groeikansen optimaal te kunnen benutten, is een goede digitale weerbaarheid van ondernemers. Het DTC helpt ondernemers om dit zelfstandig te verbeteren.”

Bron: Nederland ICT/Rijksoverheid

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven