Pon nieuwe partner Smart WorkPlace

Pon nieuwe partner Smart WorkPlace

Mobiliteit en werkplek zullen één worden, daarin gelooft de kersverse Smart WorkPlace-partner Pon heilig. Jelle Oosterhoff van Pon Business Mobility (midden op de foto) legt uit.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet Pon voor de werkomgeving van de toekomst?

“Een belangrijk kenmerk van de slimme werkomgeving is dat de gebruiker gemak en flexibiliteit ervaart. Zodra de gebruiker besluit om fysiek naar een werkplek toe te gaan is er behoefte aan mobiliteit. Momenteel wordt de behoefte meestal ingevuld door de traditionele auto. Ondanks de populariteit is de auto niet altijd de meest passende oplossing. De gebruiker heeft, zonder dat zij dat weet, echter meerdere modaliteiten tot haar beschiking. Denk hierbij aan het OV of de (elektrische) fiets.
Op de lange termijn zullen, met de komst van autonoom rijden, mobiliteit en werkplek één worden. Wat gaat deze ontwikkeling voor de gebruiker betekenen? En wat zijn dan de voorwaarden om het de gebruiker mogelijk te maken om haar werk goed te kunnen uitvoeren”, aldus Oosterhoff die ook Expert is bij Smart WorkPlace.

Welke rol ziet Pon daarin voor zichzelf?

“Pon Business Mobility faciliteert multimodale mobiliteit waardoor de gebruiker de keuze heeft om die modaliteit te kiezen welke op dat moment het beste bij de situatie van de gebruiker past. Dit kan natuurlijk nog steeds een auto zijn, maar een combinatie van verschillende modaliteiten hoort ook tot de mogelijkheden. 
De behoefte aan flexibiliteit staat daarbij voorop. Bij mooi weer is een gebruiker bereid om met de fiets te gaan, maar bij regen heeft de gebruiker behoefte aan het OV of de auto. 
Naast het leveren van de modaliteiten positioneert Pon Business Mobility zich ook als een kennispartner op het gebied van multimodale mobiliteit. Met deze kennis ondersteunen wij onze klanten met het opstellen van een passend mobiliteitsbeleid. Passend met het type werknemers, de bedrijfscultuur en het soort werk.”

Waarom is een platform als Smart WorkPlace voor Pon een belangrijke factor om in te participeren?

“Voor de integratie van het reserveren, boeken en toegang krijgen tot de modaliteit zijn data en smart de sleutelwoorden. Pon zoekt nadrukkelijk naar de integratie van verschillende databronnen om de optimale mobiliteitsoplossing te bieden. Soms is dit, vanwege congestie of gebrek aan modaliteiten, zelfs het advies om niet te reizen. Smart WorkPlace bestaat uit partijen die open staan voor samenwerking om zodoende de ideale ervaring voor de gebruiker te realiseren.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven