Wat betekent samenwerking VW en Microsoft?

Wat betekent samenwerking VW en Microsoft?

Een optimale verbinding tussen auto’s, cloud en services: daarvoor moet de samenwerking zorgen van Volkswagen met Microsoft met het opzetten van de zogeheten Volkswagen Automotive Cloud. 

Deze cloudservice gaat ingezet worden voor alle toekomstige digitale diensten van Volkswagen en wordt één van de grootste clouds in de auto-industrie. Met Microsoft als strategische partner wil Volkswagen een belangrijke stap zetten in de omslag van autofabrikant naar mobiliteitprovider, met een vloot ‘connected’ voertuigen en het digitale ecosysteem Volkswagen We.

Vanaf 2020 rollen er meer dan 5 miljoen Volkswagens per jaar van de band die volledig zijn verbonden met de cloud en deel uitmaken van het Internet of Things. Samen gaan de bedrijven werken aan de technologische basis voor een omvangrijk cloudplatform voor de auto-industrie.

In de toekomst gaan alle in-car services van Volkswagen – en ook die van de andere merken binnen de Volkswagen Group (onder de noemer One Digital Platform) – gebruikmaken van Microsofts Azure-platform en Azure IoT Edge. De Volkswagen Automotive Cloud moet hierdoor voor een optimale verbinding zorgen tussen voertuigen, de cloud en klantgerichte services zoals het digitale Volkswagen We-ecosysteem.

Onderdeel van de samenwerking is de bouw van een nieuw ontwikkelingscentrum van Volkswagen nabij het hoofdkwartier van Microsoft in de Amerikaanse staat Washington. Microsoft gaat ondersteuning bieden bij het opzetten van de locatie en Volkswagen onder meer helpen met human resource management en consulting. Naar verwachting werken er in de nabije toekomst zo’n 300 technici in het kantoor.

Bron: Volkswagen

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven