IntercityHotel op Schiphol Trade Park in Madaster

IntercityHotel op Schiphol Trade Park in Madaster

Schiphol Trade Park (STP) wil een hotspot voor de circulaire economie worden. Vastgoedontwikkelaar Necron wil daaraan bijdragen door al haar vastgoedontwikkelingen op STP te registreren in Madaster.

Een van de eerste ontwikkelingen van Necron is het IntercityHotel, een ontwerp van Renner-Suter Architecten en Rau Architecten waarvan de bouw in april gestart is. Door de gebruikte materialen en producten in het gebouw te registreren in Madaster is op ieder gewenst moment te achterhalen wat de kwaliteit en herkomst van deze materialen en producten is en waar ze zich bevinden. Daarnaast worden circulaire én financiële informatiestromen met elkaar verbonden waardoor de historische, actuele en toekomstige waarde op materiaal-, product-, element-, gebouw-, en portefeuilleniveau wordt weergegeven. Deze informatie bevindt zich in een beveiligd webbased materialenpaspoort wat automatisch wordt gegeneerd na registratie in een Madaster. Handig bij onderhoud, maar ook bij toekomstige verbouwingen en waardebepalingen van het gebouw. 

Schiphol Trade Park (STP) bestaat uit zes onderscheidende vestigingsmilieus die elkaar versterken: Logistics Zone, Green Datacenter Campus, Energy Hub, Valley, A4-Skyline en Trade & Logistics Campus. Elk milieu is ingericht voor specifieke bedrijvigheid en heeft zijn unieke kenmerken.

STP is een ontwikkeling van Schiphol Area Development Company (SADC), dat vier gelijkwaardige aandeelhouders heeft, elk voor 25%: de gemeente Haarlemmermeer, gemeente Amsterdam, provincie Noord-Holland en Schiphol Group.

Het IntercityHotel krijgt 200 kamers. Het wordt verwarmd en gekoeld met een warmtekoude-installatie (WKO). Het gebouw krijgt zonnepanelen en en een dubbel rioolsysteem. Dit houdt in dat het water van wastafels, douches en wasmachines apart van het toiletwater wordt afgevoerd. Dat past goed bij het uitgangspunt dat Schiphol Trade Park een gescheiden rioleringsstelsel krijgt.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven