Necron en Madaster brengen de materiële, circulaire en financiële waarde van vastgoed op Schiphol Trade Park in kaart

Necron en Madaster brengen de materiële, circulaire en financiële waarde van vastgoed op Schiphol Trade Park in kaart

Vastgoedontwikkelaar Necron draagt bij aan de circulaire gebiedsontwikkeling op Schiphol Trade Park (STP) door al haar vastgoedontwikkelingen op STP te registreren in het systeem van Smart WorkPlace partner Madaster.

 

Dankzij deze registratie kunnen alle gebouwen waaronder een Intercity Hotel worden voorzien van een materialenpaspoort. De veelomvattende informatie in een materialenpaspoort maakt hergebruik van materialen eenvoudiger, stimuleert slim ontwerpen en elimineert afval. 

In 2018 begonnen de werkzaamheden op Schiphol Trade Park met de voorbelasting van de infrastructuur en begin 2019 zijn de eerste gronden uitgegeven. Necron is als een van de eerste ontwikkelaars gestart met de ontwikkeling van een duurzaam Intercity hotel, deel uitmakend van het totale Ellipse Park van Necron. Door de gebruikte materialen en producten in het gebouw te registreren in Madaster is op ieder gewenst moment te achterhalen wat de kwaliteit en herkomst van deze materialen en producten is en waar ze zich bevinden. Daarnaast worden circulaire én financiële informatiestromen met elkaar verbonden waardoor de historische, actuele en toekomstige waarde op materiaal-, product-, element-, gebouw-, en portefeuilleniveau wordt weergegeven. Deze informatie bevindt zich in een beveiligd webbased materialenpaspoort wat automatisch wordt gegeneerd na registratie in een Madaster. Handig bij onderhoud, maar ook bij toekomstige verbouwingen en waardebepalingen van het gebouw. 

Madaster en Necron verheugen zich op deze innovatieve samenwerking om te komen tot een optimalisatie van de duurzame materialen welke we mogen ‘lenen’ van de natuur voor een bepaalde periode. Necron heeft architectenbureau RAU specifiek opdracht gegeven dit iconische project zo duurzaam mogelijk te bouwen met de aannemer Ten Brinke Bouw die opdracht heeft voor de duurzame uitvoering. 

Gerard van Liempt, CEO Necron Holding AG, legt het belang van Madaster uit: “Necron hecht grote waarde aan verduurzaming van onze samenleving. Daarbij is het volgen van het circulaire gedachtegoed van Madaster een interessant baken. Het registeren en volgen van de materialen in een materialenpaspoort stelt ons in de toekomst in staat de circulaire en financiële waarde van onze gebouwen te monitoren.”

Rob Oomen, Partnership Manager Madaster, is enthousiast over de stap van Necron: “Registratie in Madaster biedt meer dan alleen een centraal overzicht van al het vastgoed en de gebruikte materialen en producten. Het materialenpaspoort geeft tijdens iedere levensfase van het gebouw een gedetailleerd en actueel overzicht van de circulaire en financiële waarde. Eigenaren, financiers, ontwerpers, leveranciers, aannemers en verwerkers worden op deze manier gestimuleerd om circulair te bouwen. Het is mooi om te zien dat een vastgoedontwikkelaar als Necron als een van de eerste ontwikkelaars op Schiphol Trade Park het materialenpaspoort introduceert en daarmee een belangrijke bijdrage levert aan de circulaire gebiedsontwikkeling. We zijn daarom ook verheugd Necron aan ons Partnernetwerk toe te mogen voegen.” 

Schiphol Trade Park (STP) bestaat uit zes onderscheidende vestigingsmilieus die elkaar versterken: Logistics Zone, Green Datacenter Campus, Energy Hub, Valley, A4-Skyline en Trade & Logistics Campus. Elk milieu is ingericht voor specifieke bedrijvigheid en heeft zijn unieke kenmerken.

STP is een ontwikkeling van Schiphol Area Development Company (SADC), dat vier gelijkwaardige aandeelhouders heeft, elk voor 25%: de gemeente Haarlemmermeer, gemeente Amsterdam, provincie Noord-Holland en Schiphol Group.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven