Strukton ondertekent Green Recovery Statement

Strukton ondertekent Green Recovery Statement

Duurzaamheid moet een hoeksteen worden van de corona-herstelplannen. Daarom ondertekende Strukton – met als onderdeel Smart WorkPlace partner Strukton Worksphere – de Green Recovery Statement.

De COVID-19-pandemie raakt de hele wereld. De gevolgen zijn nog niet te overzien. Wel is duidelijk dat de crisis ook kansen biedt. In zowel de publieke als private sector hebben we – soms tot onze eigen verrassing – bewezen met grote veerkracht en overtuiging te kunnen samenwerken aan innovatieve en duurzame oplossingen. Samen met veel andere bedrijven pleit ook Strukton – met als onderdelen Strukton Civiel, Strukton Rail en Strukton Worksphere – ervoor om van duurzaamheid de hoeksteen te maken van de corona-herstelplannen, met de UN Sustainable Development Goals (SDG’s) als leidraad. Daarom ondertekende Strukton de Green Recovery Statement.

Green Recovery Statement

De Green Recovery Statement werd op 19 juni 2020 overhandigd door Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland, aan Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Dit deed zij samen met onder meer Jan Peter Balkenende, voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC).

De belangrijkste punten uit de Green Recovery Statement zijn:

  1. Maak de EU Green Deal de hoeksteen van de EU-herstelplannen;
  2. Zorg dat de investeringen die uit het COVID-19-herstelplan voortvloeien, de economie verder op weg helpen bij het realiseren van de SDG’s en de doelstellingen uit het Parijs-akkoord;
  3. Blijf op de lange termijn zekerheid bieden over het Nederlandse Klimaatakkoord en meetbare verplichtingen.

Ondertekenen

Ondertekenen van de Green Recovery Statement is nog steeds mogelijk. Dat kan via een mail naar politics@mvonederland.nl. De gegevens worden gedeeld met DSGC, die de coördinatie in handen heeft.

De benodigde gegevens:

  • Volledige naam van het bedrijf dat deze verklaring ondertekent. Geef de volledige naam van uw bedrijf op, zoals deze op de lijst met ondertekenaars moet worden weergegeven. Indien van toepassing, geef aan of bijvoorbeeld alleen de Nederlandse vestiging van uw bedrijf de verklaring ondertekent.
  • Aanspreekpunt. Geef aan bij wie MVO Nederland of DSGC terecht kan met eventuele vragen.

Klimaatneutraal in 2050

In de Europese Green Deal is de ambitie neergezet dat Europa een leidende rol neemt in de transitie naar een CO2-neutrale economie. Het doel is om in 2050 volledig klimaatneutraal te zijn. Alle sectoren en industrieën spelen daar een belangrijke rol in. Dat geldt zeker voor de sectoren waarin Strukton opereert: civiele infra, gebouwen en spoorsystemen. Mark Ooijen, CFO Strukton Worksphere: “Gebouwen nemen 40% van het energieverbruik voor hun rekening. De kansen om gebouwen energiezuiniger te maken, liggen voor het grijpen. Technisch kan het. Nu moeten we als maatschappij écht open willen staan voor nieuwe ontwikkelingen als circulariteit, digitalisering en het delen van energiebronnen.” 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven