Innovaties voor hybride werkplaatsen

Innovaties voor hybride werkplaatsen

Microsoft rolt updates uit voor zijn samenwerkingssoftware om groepswerk voor mensen in hybride werksituaties te vergemakkelijken.

De komende maanden zijn er updates voor Teams, Fluid Components, de Whiteboard app en de Viva-app. Microsoft kondigde deze updates aan in een blog.

Met de update Front row in Teams Rooms mikt Microsoft op een meer immersieve ervaring voor alle deelnemers aan het gesprek. De videobeelden komen hier dan onderaan te staan, en de samenwerkingsruimte bovenaan. De randen worden gevuld met handige apps, zoals taken, notities, de agenda en de chat. Er komen ook aanpassingen aan de video layout bij groepsgesprekken, zodat mensen die vanop afstand deelnemen beter zichtbaar zijn.

Fluid Components zijn kleine verschillende onderdelen van reeds bestaande apps zoals PowerPoint, Excel en Word die in een groter samenwerkingsplatform verwerkt kunnen worden.

Door de uitbreiding van de Whiteboard app kunnen alle gebruikers content naar een Whiteboard brengen om mee te werken. Het voegt tevens nieuwe templates toe waardoor groepen hun projecten sneller kunnen afbakenen en vorm geven. Ook krijgen gebruikers in een andere taal de optie om alles vertaald te zien om de samenwerking te vergemakkelijken.

Viva, de app die je helpt bij je mentale welzijn doorheen je werkdag, krijgt ook wat aanpassingen. Zo komt Headspace naar de app, waardoor gebruikers van korte meditatieve momenten kunnen genieten voor, tijdens en na hun werk. Daarnaast komt er ook een nieuwe focusmodus waarmee je jouw werkdag beter kan afbakenen en timers kan instellen voor al je belangrijke taken. Dit verschijnt later in het jaar.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven