Sodexo nieuwe partner Smart WorkPlace

Sodexo nieuwe partner Smart WorkPlace

Organisaties helpen bij de transformatie van hun werkomgeving. Op kantoor en met WorkX ook thuis. Dat is de rol van Sodexo, de nieuwe partner van Smart WorkPlace. Ingwer Bos, Manager IFM Platform, licht toe.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet Sodexo voor de werkomgeving van de toekomst?  

“De werkomgeving is drastisch aan het veranderen. Nu de coronamaatregelen achter ons liggen is het duidelijk geworden dat we onze werktijd blijvend anders gaan verdelen tussen kantoor, thuis of elders. De functie van kantoren verandert ook. Kantoor wordt een plek om samen te werken, elkaar te ontmoeten om samen te creëren. Het wordt een fysieke plek om te bouwen aan je cultuur, aan je merk. Maar de werkomgeving verandert ook in bredere zin. Werkgevers die gaan voor het beste talent zullen ook optimale belevingen willen bieden voor de thuiswerkplek van hun medewerkers. Voor workplace managers ligt hier een mooi vraagstuk. Hoe ga je de werkplekbeleving op kantoor, thuis en elders vormgeven én integraal managen.” 

Welke rol kan Sodexo daarbij spelen?  

“Wij helpen organisaties bij de transformatie van hun werkomgeving. Bij het ontwerpen van onze dienstverlening nemen we de strategie van de organisatie en de behoeftes van eindgebruikers als vertrekpunt. Samen met onze partners bieden we alle bouwstenen om de werkplek van de toekomst aan te laten sluiten bij de behoefte van de eindgebruiker. We vertalen de werkplekstrategie in concrete concepten die invulling geven aan optimale belevingen voor eindgebruikers. Met passie voor service, samenwerking en slimme oplossingen maken onze locatieteams deze concepten waar. Flexibiliteit is hierbij essentieel. Vervolgens gebruiken we sensors en data om concepten te monitoren en blijven we die continu aanpassen. Zo bouwen wij duurzame vitale werkomgevingen waar mensen en organisaties het beste uit zichzelf halen en met ons thuiswerkplatform WorkX bieden werkgevers hun medewerkers de mogelijkheid om de ideale thuiswerkplek te creëren. We brengen daarmee de werkplekbeleving van kantoor achter de voordeur bij medewerkers thuis.”

Waarom is het belangrijk voor Sodexo om in een platform als Smart WorkPlace te participeren?  

“Smart WorkPlace is hèt netwerk in Nederland dat zich richt op slimme werkplekoplossingen en werkplekbelevingen. Het platform brengt vele interessante partijen samen. Wij willen onderdeel zijn van dat waardevolle ecosysteem, om te leren, om ervaringen en kennis uit te wisselen met andere partijen in het FM domein en om nieuwe connecties te maken. Wie weet leidt dat ook tot nieuwe partnerships. Wij geloven in de waarde van samenwerken.”

Op de foto: Ingwer Bos van Sodexo en Wietse Walinga van Smart WorkPlace.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven