SWP TALKS 22: Performance Management

SWP TALKS 22: Performance Management

Performance management, wat is het nu precies? En hoe ontwikkelt het mee met het hybride werken? Sander ten Hoedt van Cisco en Pim Rutgers van PHYSEE bespreken het met Wim Kooyman.

“Ouderen werken vanuit huis, jongeren vinden kantoor heel fijn wat zorgt voor een kloof in mentoring van je workforce.” - Sander ten Hoedt, Hybrid Work Lead bij Cisco

Sander ten Hoedt

Als Hybrid Work Lead mag Sander boven verschillende technologiegroepen van Cisco het thema hybrid work benaderen. Hierbij ligt de focus op 'carpeted space' oftewel de kantoorpanden. Want welke rol gaat technologie hier spelen? En wat voor rol speelt het pand überhaupt nog? De focus ligt daarbij op technologie, zegt Sander. "De drijfveer daarbij is eigenlijk al vanaf jongs af aan de opportuniteit die technologie kan brengen naar de maatschappij, het zal nooit het enige antwoord zijn, maar het zal zeker een grondlegger worden voor ons succes om duurzaam te bestaan."

Pim Rutgers

Pim Rutgers is CTO bij PHYSEE, een bedrijf dat software maakt om gebouwen te optimaliseren op comfort- en energieniveau. PHYSEE maakt gebruik van data om een gebouw te optimaliseren, met een focus op licht en warmte. "Ik heb echt een drijfveer om gebouwen energiezuiniger te maken, 40% van alle koolstofemissie wordt geproduceerd door de gebouwde omgeving. Daar moeten we gewoon met zijn allen wat aan doen." 

Performance management

Wat betekent performance management voor de werkplek? Volgens Sander zijn er veel verschillende perspectieven: "Bij performance management kijk je naar de performance van werknemers, hoe kun je hun performance meten op een duurzame manier, het pand is hier natuurlijk onderliggend aan." Performance management gaat dan over output van medewerkers. Pim sluit zich hierbij aan: "Ik heb het dan wel vaak over de 1-9-90 regel, 1% is de energie die je moet betalen, 9% is de huur en 90% is het salaris van de mensen in het pand. Als je het hebt over performance management van je pand is focussen op die medewerkers het belangrijkste wat je kan doen."

Het is dus een kwestie van meten. "Wat je kan meten, kun je optimaliseren," geeft Pim aan. Hoe je dat kan meten, maar ook cultuur en technologie komen allemaal aan bod in deze nieuwste aflevering van SWP TALKS. Luister de hele aflevering hier onder of op Spotify.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven