Regelgeving en certificeringen domineren de Nederlandse utiliteitsbouw

Regelgeving en certificeringen domineren de Nederlandse utiliteitsbouw

Duurzaamheid staat bij bedrijven hoog op de agenda en ABB beseft als geen ander dat de duurzaamheidsopgave de aankomende jaren alleen maar groter wordt.

Voorbeelden daarvan zien we nu al in de vorm van nieuwe regelgeving die energielabels verplicht maakt en verplichte energie-audits.

Nieuwe wetgeving maakt energielabel verplicht

Heeft uw kantoorgebouw of de gebouwen waarvoor u actief bent al energielabel C? Sinds begin van dit jaar is dat label voor kantoren wettelijk verplicht. Voldoet het gebouw niet aan de eisen, dan mag het volgens het Bouwbesluit niet meer als kantoor worden gebruikt! Wilt u de gevolgen hiervan voorkomen, dan is directe actie vereist. Het wettelijk verplichte energielabel C is een mooie en vereiste stap, maar voor de toekomst niet voldoende. Maak kantoren toekomstbestendig door verder door te pakken van energielabel C naar A.

In het SWP Magazine dat eerder dit jaar verscheen schreef Hans Nas uitgebreid over deze transitie en besprak hij concrete oplossingen. Lees zijn volledige column hier.

Stappenplan

Veel bedrijven maken dus de investering om van energielabel C de opstap naar energielabel A te maken. De maatregelen om een kantoorgebouw op energielabel A te brengen, vragen namelijk een langere voorbereiding.  Om bedrijven daarbij te begeleiden, ontwikkelde ABB een stappenplan dat u geleidelijk laat doorgroeien naar energielabel A per 2030. ABB ondersteunt u daarbij met oplossingen die direct kunnen worden ingezet en uw energielabel positief kunnen beïnvloeden.

Bekijk dit stappenplan op de website van ABB.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven