Collectief natuurlijk eten & drinken

Collectief natuurlijk eten & drinken

MVO Nederland – het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Nederland – heeft donderdag het Collectief Natuurlijk Eten & Drinken gelanceerd.

Hierin gaan 16 grote inkopers van eten en drinken aan de slag om lekker en gezond eten te serveren met positieve impact op de biodiversiteit. Onder meer Roompot Vakantieparken, het Radboudumc en de TU Delft zijn aangesloten bij het collectief. Doel is om van natuurlijke landbouw het nieuwe normaal te maken.

Gezonde mensen

De aangesloten partijen weten dat meer natuurlijk voedsel inkopen een puzzel is die vraagt om vertrouwen, wederzijds commitment en samen in actie komen. Daarom gaan ze vanaf nu aan de slag om zo veel mogelijk eten en drinken in te kopen bij agrariërs die actief biodiversiteit en bodemvruchtbaarheid stimuleren. Dat is hard nodig, stelt MVO Nederland, omdat de landbouw voor veel biodiversiteitsverlies zorgt.

Voor deelnemer van het eerste uur het Radboudumc lijkt op termijn de stap naar natuurinclusief een logische. Jaap Buijs: “We denken dat dit voor onze patiënten en medewerkers uiteindelijk het beste is. Een gezonde bodem zorgt voor gezond voedsel en dus voor een betere gezondheid van de mens.”

Deelnemen

Het Collectief Natuurlijk Eten & Drinken is gelanceerd bij Hoeve Wielrevelt in Utrecht. De eerste deelnemers zijn de RAI, Roompot, TU Delft, de HAS, de HvA, de UvA, de Radboud Universiteit, het Radboudumc, de VU, PWC, ABN, Omring, De Zellingen, RVO, het ministerie van LNV en de Provincie Brabant. MVO Nederland stuurt als onafhankelijke partij de deelnemers in de transitie.

Wil je meedoen aan het collectief? Lees dan verder op de website van MVO Nederland.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven