Campus Future Proof

Campus Future Proof

Beleef de kansen voor de Campus van de toekomst. Onderwijs, onderzoek en ecosystemen komen samen op Campus Day 2023 op woensdag 7 juni 2023.

Co-creatie in programma’s en internationale samenwerking nemen op de campus een vlucht. Kruisbestuivingen tussen onderzoekers, studenten en partijen zoals start-ups en andere bedrijfsorganisaties, brengen innovaties en groei op de campus. De snel veranderende campus doet een beroep op aspecten als infrastructuur, samenwerking, flexibiliteit, leefbaarheid en duurzaamheid om de kansen te verzilveren. Maar hoe doe je dat? Daarover gaat Campus Future Proof op 7 juni!

In de ochtend trapt keynote spreker Leo le Duc, Director Science & Business van Science Park Amsterdam af met zijn verhaal over de metamorfose van Amsterdam Science Park. Het Science & Business van het Amsterdam Science Park is een hotspot van onderwijs, onderzoek en innovatieve bedrijven. Leo staat aan de basis van Startup Village en de ontwikkeling van co-creatie initiatieven op het park. Zijn doel is Amsterdam Science Park en de Amsterdamse regio op de kaart te zetten als dé toplocatie voor kennis- en innovatie. Amstedam Science Park is dan met recht een schoolvoorbeeld van Campus Future Proof.

Een tweede keynote wordt verzorgd door Victor Cabral, docent en researcher van Amsterdam University of Applied Science. Het aantal coworking spaces is in de afgelopen twee decennia in veel steden over de hele wereld snel toegenomen. Éen van de succesfactoren van coworking spaces is dat professionals een community van gelijkgestemde individuen en bedrijven wordt geboden. Dit kan leiden tot samenwerking, netwerken en nieuwe zakelijke kansen. In deze keynote worden inzichten gedeeld vanuit de coworkingbranche wat betreft ruimte, organisatorische opzet, en community aspecten. In een verkennende presentatie zullen verschillende concepten en mechanismen toegepast worden op campussen.

Tijdens workshops worden actuele vraagstukken rondom duurzaamheid, regionale functie, blended learning en scenarioplanning besproken.

Programma

08:30 - Ontvangst
09:00 - Opening en welkom door dagvoorzitter Wim Kooyman
09:10 - Metamorfose van een Campus door Leo le Duc
09:45 - Campus meets Coworking: Inzichten vanuit coworking spaces door Victor Cabral
10:15 - Paneldiscussie
10:30 - Korte break
11:00 - Workshopronde 1
12:00 - Lunchpauze
13:00 - Workshopronde 2
14:15 - Workshopronde 3
15:15 - Korte break
15:45 - Keynote
16:15 - Netwerkborrel
17:00 - Einde

Bekijk hier het volledige programma en de sprekers.

Bestel je ticket en kom op woensdag 7 juni naar Startup Village in Amsterdam! 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven