WorkPlace Inside #15: Jamie Douw

2 min

 

WorkPlace Inside #15: Jamie Douw

Jamie Douw is Adviseur Facilitair & Huisvesting bij Rever Interieurprojecten. In deze editie van WorkPlace Inside vertelt Jamie hoe Facility Managment en koken niet ver van elkaar verwijderd zijn.

Samen met de tuin, is de keuken mijn favoriete plekje in huis waar behoorlijk wat uurtjes per week worden gespendeerd.

Studie

Al tijdens mijn studie Facility Management was huisvesting een van de onderwerpen waar ik enorm veel energie van kreeg. Vooral de toegevoegde waarde die huisvesting kan hebben voor zowel het individu als een organisatie. Zodoende heb ik mij daar verder in gespecialiseerd door mijn minor in huisvesting/real estate te doen. Daarna wilde ik hoe dan ook op dit onderwerp afstuderen en waar kan dat nou beter dan bij Rever. Na mijn afstuderen begon ik daar als Adviseur Facilitair & Huisvesting, een nieuwe functie binnen Rever. Bij Rever kreeg ik de kans om te gaan pionieren over hoe we een nog betere partner voor onze opdrachtgever konden worden op het gebied van facilitair-gerelateerde huisvestingszaken en daarin een strategisch sparringpartner konden worden. Inmiddels zijn we bijna 4.5 jaar verder en durf ik wel te stellen dat we daarin enorme stappen hebben gemaakt, iets waar ik heel trots op ben.

Mensen kennen mij als een ambitieus en sociaal persoon, en af en toe een beetje een flapuit. Wat mijn werk leuk maakt is het dagelijks bezig zijn met veelomvattende en complexe huisvestingsvraagstukken. En dat te combineren met de verschillende ontwikkelingen als het gaat om bijv. duurzaamheid, war on talent en de zoektocht naar dé nieuwe werkvorm.  

Eten & Drinken

Vorig jaar zijn mijn vriend en ik samen gaan wonen in onze spiksplinternieuwe nieuwbouwwoning in Rosmalen (naast Den Bosch). Ik ben een groot Den Bosch-liefhebber, ik vind dat echt een heerlijke stad. Ondanks dat ik dus nu een import-Brabander ben geworden, voelde dit direct als thuis. Misschien ook omdat er een enorme Bourgondiër in mij schuilt, die intens gelukkig wordt van lekker eten & drinken. En dat kun je heel goed in Den Bosch!

Samen met de tuin, is de keuken mijn favoriete plekje in huis waar behoorlijk wat uurtjes per week worden gespendeerd. Het sociale dier in mij nodigt het liefst ieder weekend vrienden/familie uit om te komen eten of borrelen.  Dan vind ik het leuk om uren in de keuken te staan en nieuwe dingen te proberen of een van mijn signature dishes te maken.

Durven proberen

Bij koken draait het om geduld, durven proberen en de juiste smaken en ingrediënten bij elkaar zoeken. Maar daarnaast ook blijven verbeteren om het recept nóg beter te maken. (Deze recepten deel ik overigens graag.) Datzelfde geldt eigenlijk voor mijn werk. Ook daarin ben ik continu op zoek naar hoe we onze dienstverlening kunnen uitbreiden en verbeteren, welke innovaties we kunnen toevoegen aan onze diensten. En daarnaast vind ik het heel tof om bij onze opdrachtgevers in de verschillende keukens te kijken. Maar ook, zoals smaken combineren bij koken, de juiste mensen bij elkaar aan tafel weten te krijgen bij mijn/onze opdrachtgevers en hun behoeftes op een juiste manier weten te ‘mixen’/vertalen.  

Delen:

Meer nieuws

CONTRAST zet volgende stap in participatie van medewerkers

CONTRAST zet volgende stap in participatie van medewerkers

maandag 12 mei

Bij CONTRAST Facility + Hospitality ondertekenen consultants Lisanne Hanneman en Maarten van Hussen deze maand hun partnercontract. ...

Lees meer

Digitale Round Table over toekomst van het onderwijs

Digitale Round Table over toekomst van het onderwijs

vrijdag 9 mei

Saxion Hogeschool en Veldhoen+Company organiseren op 20 mei een Digitale Round Table over onder andere de inrichting van ...

Lees meer

Veldhoen + Company nieuwe partner Smart WorkPlace

Veldhoen + Company nieuwe partner Smart WorkPlace

donderdag 8 mei

Veldhoen + Company ontwikkelt en implementeert al meer dan 30 jaar nieuwe manieren van werken voor organisaties over de ...

Lees meer

Toekomst van het onderwijs op een campus

Toekomst van het onderwijs op een campus

donderdag 8 mei

Over de toekomst van het onderwijs op de campus spreken Maik Kocken en Jackie de Vries tijdens Campus Day op 5 juni.

Lees meer

SWP Talks #60 Hospitality

SWP Talks #60 Hospitality

donderdag 8 mei

Hospitality is een van de onderwerpen die ter grondslag staat aan een goede beleving op kantoor. In deze aflevering van ...

Lees meer

Huisvesting als hefboom voor de campus

Huisvesting als hefboom voor de campus

woensdag 7 mei

Hoe zorg je dat je campus inspeelt op veranderende behoeften in onderwijs, werkveld en maatschappij en flexibel genoeg is ...

Lees meer

Hybride werken 3.0 bij de Rabobank

Hybride werken 3.0 bij de Rabobank

dinsdag 6 mei

Uit de BNW Index 2025 blijkt dat 54% van de deelnemende organisaties ‘Digitalisering’ als topprioriteit zien. ...

Lees meer

Facilitaire volwassenheid als borging voor weerbare organisaties

Facilitaire volwassenheid als borging voor weerbare organisaties

dinsdag 6 mei

Thomas Nobel en Bram Aarntzen dagen elkaar uit om na te denken over een energie gevende en opbouwende aanpak richting facilitaire ...

Lees meer

Mapiq nieuwe partner Smart WorkPlace

Mapiq nieuwe partner Smart WorkPlace

vrijdag 2 mei

Mapiq ontwikkelt slimme werkplekoplossingen om hybride werken efficiënter en flexibeler te maken. Als partner van Smart ...

Lees meer

AFAS Campus: hergebruik van vloerbedekking, glaswanden en plafondplaten

AFAS Campus: hergebruik van vloerbedekking, glaswanden en plafondplaten

donderdag 1 mei

AFAS transformeert drie kantoorgebouwen tot de gloednieuwe AFAS Campus: dotNL. In dit artikel lees je hoe duurzaamheid, ...

Lees meer

Vepa versterkt circulaire ambities

Vepa versterkt circulaire ambities

donderdag 1 mei

Bij Vepa the furniture factory vindt een verandering plaats in de directie. Na meer dan twee decennia van toegewijd leiderschap ...

Lees meer

Remco Martens benoemd tot Chief Commercial Officer ISS

Remco Martens benoemd tot Chief Commercial Officer ISS

woensdag 30 april

ISS maakt bekend dat Remco Martens per 1 mei aantreedt als Chief Commercial Officer (CCO). In deze functie maakt hij deel ...

Lees meer

<span>Hoe ontwikkel je succesvolle ecosystemen op een campus?</span>

Hoe ontwikkel je succesvolle ecosystemen op een campus?

dinsdag 29 april

Tijdens het event Campus Day op 5 juni vertelt Margot Nijkamp over het ontwikkelen van ecosystemen op een campus. Een inspirerend ...

Lees meer

Whitepaper Solved overhandigd tijdens de WorkPlace Xperience

Whitepaper Solved overhandigd tijdens de WorkPlace Xperience

maandag 28 april

Michael Kortekaas nam tijdens de WorkPlace Xperience 2025 Solved's nieuwe whitepaper 'Geen pleisters plakken, maar kansen ...

Lees meer

Entweder nieuwe Smart WorkPlace

Entweder nieuwe Smart WorkPlace

maandag 28 april

Inspirerende werkomgevingen waar iedereen wint, daar zet Entweder zich voor in. Het bedrijf uit Twente sluit zich aan bij ...

Lees meer

De WorkPlace Xperience 2025 aftermovie

De WorkPlace Xperience 2025 aftermovie

vrijdag 25 april

Op 15 en 16 april 2025 zetten 1.850 deelnemers de duurzame stap naar de gezonde en gelukkige werkomgeving van morgen.

Lees meer

Blog Wim Kooyman: Kantoorschaamte

Blog Wim Kooyman: Kantoorschaamte

donderdag 24 april

Kantoorleegstand dwingt ons niet alleen om opnieuw na te denken over de rol van de werkplek in ons leven, het doet tegelijk ...

Lees meer

Leegstaande kantoren bieden ruimte voor duizenden extra woningen

Leegstaande kantoren bieden ruimte voor duizenden extra woningen

woensdag 23 april

Tijdens een uitzending van BNR’s The Daily Move pleitte Wietse Walinga, directeur van Duurzaam Gebouwd, voor het benutten ...

Lees meer

De campus vraagt om flexibiliteit en schaalgrootte

De campus vraagt om flexibiliteit en schaalgrootte

woensdag 23 april

De mbo-campus moet een weerspiegeling zijn van de maatschappij, flexibel om in te spelen op een veranderende onderwijsstrategie ...

Lees meer

Rapport belicht wat opgeleide Gen Z’ers écht willen

Rapport belicht wat opgeleide Gen Z’ers écht willen

woensdag 23 april

De Nederlandse technische sectoren staan aan de vooravond van een groot probleem: een flink deel van de ervaren vakmensen ...

Lees meer

Terug naar boven