Vattenfall nieuwe partner Smart WorkPlace

Vattenfall nieuwe partner Smart WorkPlace

Vattenfall is een internationaal energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. 'Practice what you preach' staat daarbij centraal.

Charlotte Meirink, Facilitair adviseur bij Vattenfall, sluit zich aan als expert.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet Vattenfall voor de werkomgeving van de toekomst?

Met het hybride werken is de thuiswerkplek concurrent geworden van het kantoor. Een manier om mensen weer naar kantoor te trekken is om onderscheidend te zijn in wat het kantoor te bieden heeft. De werkomgeving wordt daarbij ook steeds meer gezien als strategisch middel om nieuw talent aan de organisatie te binden en huidig personeel te boeien en behouden. De werkomgeving van de toekomst zal meer een community zijn waarbij medewerkers binding voelen met- en loyaliteit naar de organisatie. In het kantoor van de toekomst vind je een sterke community waarbij de identiteit van de organisatie duidelijk naar voren komt en waarbij samenwerken en verbinden centraal staan; we gaan naar kantoor om elkaar te ontmoeten.

Duurzaamheid implementeren in de bedrijfsvoering is niets nieuws, echter waar het eerder meer bijzaak was, krijgt duurzaamheid steeds meer prioriteit en zie dit terugkomen in missies en doelen van organisaties. Een van de kansen die we zien op duurzaamheidsgebied is het zuinig omgaan met grondstoffen.

Welke rol kan Vattenfall hierin spelen?

Om een goede community te kunnen inrichten moet je weten wat medewerkers willen. Het is aan Facilitair om – samen met andere stafafdelingen zoals HR en IT – in gesprek te gaan met de medewerkers en te achterhalen waar er behoefte aan is. Partnerschap met de business is daarbij het uitgangspunt. Deze samenwerking is nodig om het een werkomgeving te creëren die samenwerking, diversiteit en inclusiviteit bevorderd om zo de productiviteit, gezondheid en het werkplezier van de medewerkers te verbeteren. De samenwerking zoeken we ook op met onze leveranciers. Met een ketensamenwerking streven we ernaar om ook een eigen facilitaire community te creëren. Of je nu in het regieteam zit, schoonmaker, cateraar of beveiliger bent, je bent onderdeel van ons Real Estate & Facility Management team en ieder draagt bij aan het creëren van een prettige werkomgeving.

Duurzaamheid zit verweven in de missie van onze organisatie: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. Dit voeren we door in de bedrijfsvoering; duurzaamheid zit verweven in alles wat wij doen. Zuinig omgaan met grondstoffen doen wij door meubilair eerst te repareren en te refurbishen. En als er dan nieuw meubilair nodig is door deze second-life aan te schaffen waarbij wij ook kijken naar wat er na einde levensduur met het meubilair gedaan kan worden. Een ander voorbeeld is het traject dat we gestart zijn om ons hoofdkantoor in 2025 te kunnen certificeren als zero-waste organisatie.

Waarom is het belangrijk voor Vattenfall om deel te nemen aan een platform als Smart WorkPlace?

Het is niet nodig om het wiel zelf opnieuw uit te vinden. Onze Real Estate & Facility Management afdeling is ambitieus waarbij continue ontwikkelen centraal staat. Wegens onze hoge ambities en open houding worden we graag geïnformeerd en geïnspireerd door andere organisaties. Daarnaast willen we anderen graag inspireren en de door ons opgedane kennis en ervaringen delen.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven