Jan Gerard Hoendervanger keynote tijdens WorkPlace Xperience!

Jan Gerard Hoendervanger keynote tijdens WorkPlace Xperience!

‘Workplace management wordt volwassen!’ Dat is de titel van het mini-college dat Jan Gerard Hoendervanger geeft tijdens de WorkPlace Xperience.

Na een aanloop van enkele decennia lijkt nu de integratie van de fysieke, digitale en sociale werkomgeving daadwerkelijk een vlucht te nemen. Het vereist een multdisciplinaire aanpak onder de noemer workplace management. Belangrijke drivers zijn hybride werken, krapte op de arbeidsmarkt en aandacht voor vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, diversiteit en inclusie. Met de coronapandemie als duidelijke katalysator.

Naast toegevoegde waarde voor de organisatie sturen workplace professionals tegenwoordig nadrukkelijk ook op een positieve gebruikerservaring en positieve maatschappelijke impact. Een nieuwe fase in de evolutie van workplace management breekt nu echt aan: die van de workplace manager als ‘verbinder’, zowel tussen specialistische vakgebieden als tussen verschillende stakeholders met hun uiteenlopende doelen/behoeften/belangen.

De vraagstukken worden uitdagender en relevanter, maar zeker ook complexer. Wat vraagt dit van ons als workplace professionals? Hoe zorgen we voor samenwerking tussen de betrokken vakdisciplines? Hoe komen we tot gedragen visies en besluiten? Welke competenties worden gevraagd en hoe houden we die up-to-date?

Over deze ontwikkelingen en uitdagingen geeft Jan Gerard, in zijn rol als hoofddocent van de WorkPlace Academy, een mini-college tijdens de WorkPlace Xperience.

Wil je dit niet missen? Schrijf je dan in voor de WorkPlace Xperience 2024.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven