Rijksdienst voor Ondernemend Nederland nieuwe partner Smart WorkPlace

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland nieuwe partner Smart WorkPlace

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) sluit zich aan als partner van Smart WorkPlace. De wereld verandert elke dag en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verandert mee.

Paul van Rijn, Senior Adviseur Bedrijfsvoering, en Chris Steensma, Senior Adviseur Duurzame Bedrijfsvoering (Projectleider CO2-prestatieladder), sluiten zich aan als experts.

Welke kansen/ontwikkelingen ziet RVO voor de werkomgeving van de toekomst?

Een school, een woning, kantoorgebouw, non-profit, een ziekenhuis of sportaccommodatie? In 2050 moeten alle gebouwen minder energie verbruiken en gebruikmaken van duurzame energie. Ook benutten en hergebruiken we dan materialen en grondstoffen maximaal (circulair bouwen). Wij helpen u de juiste keuzes maken. Je kunt bij ons de mogelijkheden checken voor subsidie, fiscaal voordeel, advies en ondersteuning.

Welke rol kan RVO hierin spelen?

We helpen ondernemers en organisaties met innoveren en verduurzamen. Samen werken we aan:

  • De verduurzaming van onze energievoorzieningen.
  • Het tegengaan van klimaatverandering.
  • Een omslag naar een duurzaam landbouw- en voedselsysteem.
  • Een sterke digitale economie.

Het zijn grote uitdagingen, maar wij geloven dat het mogelijk is. Daarom verbinden we ondernemers, overheden en organisaties om te bouwen aan het Nederland van morgen. We doen het samen.

Wat komt kijken bij de verduurzaming van commercieel en maatschappelijk vastgoed, zoals een kantoor, bedrijfspand, winkel, school of een museum? Wat moet u verplicht doen als eigenaar, beheerder of gebruiker? Wat kunt u extra doen? En wie kan u helpen? RVO helpt ondernemers graag verder. Wij maken overheidsbeleid bereikbaar en uitvoerbaar. Van voorlichting, advies en financiering tot het bieden van een luisterend oor voor ondernemers en organisaties. En dat is nog maar een klein onderdeel van wat we doen.

Waarom is het belangrijk voor RVO om deel te nemen aan een platform als Smart WorkPlace?

Bij RVO willen we bijdragen aan duurzame welvaart. Welvaart die niet alleen voorziet in de behoeften en ambities van vandaag, maar ook zorg draagt voor de economische en natuurlijke bronnen voor toekomstige generaties.  Het delen van onze kennis op het platform van SWP met als missie te streven naar een duurzame en gezonde werkomgeving sluit daar goed bij aan.

Werk bij RVO vandaag aan de wereld van morgen

Delen: Twitter LinkedIn Facebook
Chris  Steensma

Chris Steensma

Projectleider CO2-prestatieladder, RVO

»

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven