Signify verenigt met Trulifi verlichting en telecommunicatie

Signify verenigt met Trulifi verlichting en telecommunicatie

Smart WorkPlace partner Signify heeft met Trulifi een nieuwe reeks LiFi-systemen gelanceerd die gebruik maken van lichtgolven en van bestaande en toekomstige professionele armaturen.

Trulifi maakt gebruik van lichtgolven om zeer betrouwbare en veilige draadloze bidirectionele communicatie mogelijk te maken met snelheden die veel hoger liggen dan de meeste conventionele draadloze technologieën op de werkplek. Trulifi werkt met optische draadloze zendontvangertechnologie die in de Philips armaturen is ingebouwd of achteraf is aangebracht. Dit betekent dat klanten hun bestaande verlichtingsinfrastructuur niet moeten ontmantelen en vervangen om licht van hoge kwaliteit en draadloze connectiviteit te ontvangen.

Het nieuwe gamma bestaat uit Trulifi-geschikte armaturen die draadloze connectiviteit bieden met snelheden tot 150 Megabits per seconde (Mbps) in grote ruimten, zoals vergaderzalen en kantoorverdiepingen. Er is een naadloze overgang tussen elke Trulifi-armatuur zodat gebruikers vrij kunnen rondlopen. Deze snelheid is voldoende groot om gelijktijdig 30 1080p HDTV-films te streamen. Voor de ontvangst van het LiFi-signaal is een USB-toegangssleutel nodig die, aangesloten op een laptop, fungeert als zender om gegevens naar de armatuur terug te sturen.

De Trulifi-reeks bevat ook een vast punt-tot-punt systeem met een snelheid tot 250 Mbps, dat werkt als een draadloze kabel, ideaal om machines te koppelen aan elkaar, of aan het netwerk. Mogelijke toepassingen zijn onder meer het aansluiten van robots of machines in omgevingen met moeilijke radiofrequentie (RF) zoals industriële vestigingen, of ziekenhuizen waar RF-communicatie niet is toegestaan, of plaatsen waar grote databestanden veilig en snel moeten worden verzonden en ontvangen.

“Trulifi beklemtoont onze strategie om het potentieel van licht te ontsluiten om nieuwe snelgroeiende markten aan te boren”, verklaart Olivia Qiu, Chief Innovation Officer bij Signify. “Door onze wereldwijde aanwezigheid, belangrijke installed base en kennis van de sector helpen we bestaande en nieuwe klanten om hun verlichtingsinfrastructuur te gebruiken voor betrouwbare, veilige en snelle draadloze communicatie tegen een zeer concurrerende prijs. Overal waar er licht is, kan er nu ook draadloze communicatie zijn.”

Het Trulifi-gamma omvat vooralsnog drie systemen:

  • Trulifi 6001: LiFi-systeem met zichtbaar licht met een snelheid tot 30 Mbps. Lichtbundel van 2 meter diameter op 2 meter plafondhoogte met de Trulifi-geschikte Philips PowerBalance gen2-armatuur.
  • De Trulifi 6002-serie is geschikt voor kantoren, de gezondheidszorg, de horeca en de transportmarkten. De LiFi-systemen maken gebruik van bidirectioneel infrarood licht tot 150 Mbps op en neer met een lichtbundel van ongeveer 2,2 meter diameter per zendontvanger op 2 meter hoogte. Ze bieden draadloze connectiviteit in alle lichtomstandigheden – zelfs met uitgeschakelde verlichting.
  • Trulifi 6013: LiFi-systeem dat gebruik maakt van bidirectioneel gekleurd licht voor de creatie van een robuuste, veilige 250 Mbps op en neer, vaste punt-tot-punt connectie met een lichtbundel van 20 centimeter op 2 meter. Verbindt apparaten tot 8 meter. 
Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven