De toekomst van gedeelde ruimtes (2/5)

De toekomst van gedeelde ruimtes (2/5)

Hoe ziet de toekomst van gedeelde ruimtes eruit? Dat komt op 22 en 23 oktober aan de orde tijdens een online streamingevent van Smart WorkPlace partner Vitra met vier thema’s. Het eerste is: The human and the office.

Zoom, Skype, Teams. In luttele maanden zijn we experts geworden in het gebruik van diverse online platforms om onze collega's, vrienden en familie te zien. Zorgt deze nieuwe manier van vergaderen voor dezelfde tevredenheid en uitkomst? Gaan we het kantoor missen als dat verdwijnt? Hoe kunnen we de interacties op de werkplek op een nieuwe manier vormgeven met meer digitale interacties? Deze vragen komen tijdens het eerste deel van de Vitra Summit aan de orde. Deze sessie omvat gesprekken met de bekende psychotherapeute Esther Perel, interieurarchitect Sevil Peach, INSEAD-professor Gianpiero Petriglieri en anderen.

Het programma van The human and the office op 22 oktober

09:30 - 11:00 – Will we miss the office if it disappears?

Is het kantoor zoals we dat kennen een bedreigde diersoort? Aangezien het standaardkantoor in de COVID-19-periode te gevaarlijk en te duur lijkt te zijn geworden, duiken er steeds meer alternatieven op. De belangrijkste vraag blijft echter overeind: Gaan we het kantoor missen als dat verdwijnt? Gaan nieuwe kantoorconcepten en -producten het bestaan ervan veilig stellen? Gaat dit gevolgen hebben voor onze relaties op het werk? Zo ja, waar (en hoe) gaan we in de toekomst werken? Stel dat samenwerking en uitwisseling nog steeds essentiële waarden zijn, hoe kan het kantoor van de toekomst zo worden aangepast, dat het kan overleven?

Deelnemers: Esther Perel, Gianpiero Petriglieri, Mateo Kries, Sevil Peach

11:00 - 12:00 – Redesigning workplace interactions

Nu de crisis voortduurt, staat de wijze waarop we op de werkplek met elkaar omgaan in een nieuw daglicht. Dit impliceert een volledige conceptuele herziening van onze werkomgeving. Twee experts presenteren hun onderzoek naar de wijze waarop werkplekken wereldwijd evolueren en wat er gedaan kan worden om ze beter en productiever te maken. Hoe ontwikkelen werkplekken zich in het licht van toenemende digitalisering? Hoe worden kantoorruimtes aangepast nu thuiswerken gemeengoed is geworden? In deze sessie worden over dit onderwerp enkele belangrijke vragen beantwoord.

Deelnemers: Cal Newport, Jennifer Magnolfi Astill

12:00 - 13:00 – Designing the Club Office

In de afgelopen 150 jaar is het kantoorlandschap drastisch veranderd: van het werken in een bibliotheek van een begunstiger, naar op activiteiten gebaseerde open ruimtes. In deze tijd heeft de COVID-19-crisis opnieuw de eisen aan kantoren veranderd. Welke functies moet een kantoor vervullen om een voorspoedige toekomst voor een organisatie te waarborgen? Hoe moet een ruimte worden ontworpen om een thuisgevoel, een gevoel van saamhorigheid en identiteit over te brengen in tijden waarin we eigenlijk afstand van elkaar moeten nemen? In dit deel presenteren we ons nieuwe kantoorconcept: het clubkantoor.

Deelnemers: Christian Grosen Rasmussen, Nora Fehlbaum, Pirjo Kiefer, Tim Reusch

13:00 - 14:00 – Well-being rituals for the home and the office

Rituelen die te maken hebben met ons welzijn zijn een belangrijk onderdeel van elke werkdag; we hebben allemaal pauzes nodig om onze mentale en fysieke gezondheid goed te houden. In deze sessie zorgen de in Londen gevestigde chef-kok Asma Khan en de internationaal opgeleide yogadocent Steph Cusack voor inspiratie en geven praktisch advies. Asma, eigenaresse van de Darjeeling Express, heeft samen met haar medewerkers die allemaal vrouw zijn, met de Chef's Table grote bekendheid verworven. Ze ontmoet de ontwerper Ilse Crawford om in de keuken van de studio een eenvoudige lunch te bereiden (recepten worden gegeven). Ondertussen demonstreert Steph, die ook het personeel van Nike traint om het potentieel van de mind-body-verbinding tot stand te brengen, oefeningen om het lichaam en de geest te wekken. Een uitgebalanceerde yogasessie met stretchoefeningen die het hart openen en rustige twists zijn perfect om wakker te worden en de dag te beginnen.

Deelnemers: Asma Khan, Steph Cusack

Alle deelnemers en hun functie

  • Asma Khan, Chef and Founder, Darjeeling Express
  • Edward Barber & Jay Osgerby, Designers
  • Cal Newport, Author and Computer Science Professor, Georgetown University
  • Christian Grosen Rasmussen, Chief Design Officer, Vitra
  • Esther Perel, Psychotherapist & Host of Where Should We Begin? and How's Work?
  • Gianpiero Petriglieri, Associate Professor of Organisational Behaviour, INSEAD
  • Jennifer Magnolfi Astill, Founder, Programmable Habitats
  • Mateo Kries, Director, Vitra Design Museum
  • Sevil Peach, Interior Architect and Founder, SevilPeach Architecture + Design

De Vitra Summit 2020 is gratis en toegankelijk voor iedereen. Om uw persoonlijke ticket te ontvangen, kunt u zich hier inschrijven.

Lees ook: De toekomst van gedeelde ruimtes (1/5) 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven