Heroverwegen werkplekstrategie

Heroverwegen werkplekstrategie

Wat is de juiste werkplekstrategie bij thuiswerken, reboarden en het ‘nieuwe normaal’ in het post-COVID 19 tijdperk. Smart WorkPlace partner Measuremen helpt organisaties bij het heroverwegen van hun werkplekstrategie.

Measuremen ziet momenteel drie nieuwe trends op het gebied van werkplekontwikkelingen. Ze vereisen allemaal verschillende inzichten, verschillende datasets en methodologieën, afhankelijk van het moment waarop een organisatie zich bevindt met de ontwikkeling van zijn werkplekstrategie.

Remote Working Strategie

Measuremen startte een wereldwijd onderzoeksinitiatief, Habital® Remote. De afgelopen weken werden al veel waardevolle inzichten over remote working verzameld. Enkele resultaten zijn:

  • Data toont aan dat dinsdag de best beoordeelde dag van de week is (9/10) op het gebied van performance en productiviteit. 
  • Over het algemeen zien we een enorme toename in het gebruik van videobellen. Tijdens remote working spenderen we 27% van onze tijd aan videobellen. 
  • Afleiding en ergonomie zijn de meest voorkomende factoren die leiden tot lagere concentratie en prestaties.

De komende maanden gaat Measuremen door met het verzamelen van inzichten over de remote werkplek. Met deze inzichten is Measuremen in staat om de afgelopen periode te vergelijken met de re-entry en Post COVID-19 periode.

Re-entry Strategie

Bij het verantwoord reboarden komt de Workplace Benchmark dashboard van Measuremen goed van pas. Dit dashboard geeft inzicht in de bezetting en gebruik van werkplekken en vergaderfaciliteiten. De mogelijkheid om de gegevens te filteren, geven je inzicht in waar je organisatie zich moet bevinden zodra mensen terugkeren naar kantoor. 

Post COVID-19

Zodra werknemers terugkeren naar kantoor, is het belangrijk om het succes en/of de mogelijke risico's van overgebruik te bewaken. Met het gebruik van onze sensoren en de Measuremen Portal ontvang je de inzichten die nodig zijn om juist te kunnen handelen. Op deze manier ben je in staat om een strategie te bedenken zodat je het kantoor veilig en effectief kan bezetten. 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven