WorkPlace Inside #13: Diane van Dijk

WorkPlace Inside #13: Diane van Dijk

Diane van Dijk is Commercieel Directeur van SWP-Partner CSU. Maar naast haar baan is hardlopen een steeds belangrijkere rol gaan spelen, niet alleen als sport, maar ook als bron van energie en helderheid.

"Het voelt goed om na een hardloopronde thuis te komen met een voldaan gevoel. En niets werkt zo verhelderend als je hoofd leeg lopen, ruimte voor nieuwe ideeën!"

In coronatijd begon ik met hardlopen. Onze schoonmaakcollega’s in de zorg liepen letterlijk marathons op de werkvloer, dat was écht ploeteren. En wat deed ik nou eigenlijk? Sportscholen en zwembaden waren dicht, het sociale leven lag op zijn gat. We werkten vanuit huis. Hele dagen zat ik aan mijn bureau thuis te werken. Daarom startte ik met hardlopen. Met het trainingsschema van een hardloopapp bouwde ik mijn hardloopkunsten langzaam op. Alleen, maar toch ook weer niet. Want met de collega’s van CSU en zusterorganisatie Tzorg doen we ieder jaar, voor het goede doel Villa Pardoes, mee aan de (Business Estafette) Marathon Eindhoven. Een mooi doel met impact. Doelen stellen betekent iets hebben om naartoe te leven en successen te vieren. In mijn baan, maar dus ook privé, heb ik dit nodig. Het doel moet reëel zijn, anders houd ik mezelf niet gemotiveerd.

Goede voorbereiding

Een marathon loop je niet zomaar. Het vergt training, óók krachttraining. Wat ik daarnaast deed, was ook op mijn voeding letten en meer water drinken. Ik liet goede hardloopschoenen aanmeten en monitorde mijn prestaties met de hardloopapp. Dit hielp mij op weg naar mijn doel. Als estafettegroepje (van 4 personen) motiveerden we elkaar in een groepsapp. We deelden onze trainingen en resultaten én liepen samen op afstand. Aan dat saamhorigheidsgevoel, dat motiveren en een stukje positieve coaching hecht ik veel waarde. Ook in mijn rol als leidinggevende. Ik kijk naar de talenten en sterke punten van ieder individu binnen een team, in plaats van te focussen op een hiaat of tekortkoming. Mensen moeten doen waar ze goed zijn. Dan haal je het beste uit jezelf, en dat geeft energie.

Funfactor

Voor hardlopen geldt, maar ook op het werk: houd de funfactor erin. Het moet leuk zijn. Zo krijg ik energie van een vrolijk muziekje in mijn oren tijdens het rennen, van de bemoedigende woorden van de Belgische dame – van de hardloopapp – en van de resultaten die ze tussentijds deelt. Door het voor jezelf leuk te maken, of je eigen voorwaarden te creëren waarin je optimaal presteert, blijf je gaan. Ik blok die momenten ook echt. Als ik dat niet doe, heb ik 'nooit' tijd. Als 'ik heb geen tijd' steeds opnieuw een argument is, moet je tijd maken. Blokken dus die agenda.

Balans is de key

Ook dit najaar doen we weer mee aan de Marathon in Eindhoven. Mijn training hiervoor is alweer in volle gang. Niet beginnen zonder plan of planning, dat heb ik vorig jaar geleerd. Uit het niets dacht ik na een tijd “stilte” na mijn eerste marathon, dat ik de draad zo weer kon oppakken. Het resultaat? Een blessure. Zo blijkt maar weer, in de sport én op het werk is een goede balans tussen de belasting, de duur en snelheid van groot belang. Ik bouw nu geleidelijk op. Met Pinksteren deed ik mee aan de Lelieloop van 5 km, passend bij waar ik toen in mijn hardloopschema stond. Heel motiverend.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven