9 november 2021: Hoe ontwerp je een winning workplace?

 9 november 2021: Hoe ontwerp je een winning workplace?

Hoe ontwerp je een winning workplace en hoe staat dit in relatie tot het post coronatijdperk waarin we ons nu bevinden? Over deze en andere vragen organiseert BNO op 9 november een event.

Hoe ontwerp je een winning workplace en hoe staat dit in relatie tot het post coronatijdperk waarin we ons nu bevinden? Waar moet een goed kantoorinterieur anno nu aan voldoen? En gelden er dezelfde eisen als je met je ontwerp in de prijzen wilt vallen? Hoe belangrijk zijn die awards nu eigenlijk voor de ontwerpers? En is het kantoorinterieur blijvend veranderd door de pandemie? 

Deze vragen komen aan de orde tijdens het event ‘How to design a winning workplace’ van BNO Interieurzaken, op 9 november in de Mosa Design Studio in Amsterdam.  

Sprekers

De eerste spreker is Ramon Beijen, creative director bij CBRE. Samen met zijn in Amsterdam gevestigde internationale design studio is hij gespecialiseerd in het ontwerp van vooruitstrevende werkomgevingen voor een grote verscheidenheid aan internationale opdrachtgevers zoals bijv. Asics en Booking.com. Eén van de meest opvallende is het hoofdkantoor The Core dat twee internationale Frame Awards won in 2020. The Core is een voormalige, 50 jaar oude autogarage in het Amsterdamse Schinkelgebied, die in een jaar volledig werd getransformeerd naar een modern en innovatief kantoor, waarin de mens centraal staat en waar gefocused wordt op innovatie, cocreatie, gezondheid en duurzaamheid. 

De tweede bijdrage is van Niek Joanknecht en Carolien Roos, die al sinds de kunstacademie – vijftien jaar geleden – een goede klik hebben. Sinds 2017 vormen zijn zij samen Firm Architects, gespecialiseerd in kantoren. Joanknecht en Roos hebben een flexibel team van freelance architecten specialisten om zich heen. Ze zijn bekend van o.a. Amvest, een award winning office dat zeer toekomstgericht is.

Als derde komt Francesco Messori aan het woord. Hij is partner van concept- en ontwerpstudio D/DOCK. D/DOCK creëert succesvolle omgevingen voor mens, milieu en maatschappij en streeft ernaar om een positieve impact te maken op de wereld om ons heen. Op het gebied van werkomgevingen lanceerde D/DOCK in 2015 Healing Offices voor onder andere Google waarmee de werkomgeving meetbaar ontworpen is rondom het welzijn en geluk van medewerkers. In 2020 lanceerde D/DOCK twee concepten die inspelen op de toekomstige behoefte van bedrijven en de werkende mens. My ExtraOrdinary Workplace, een initiatief om vijfsterrenhotels te activeren als werkomgeving en Beyond the Office, een community model rondom gebouwen waar werken, leven, hospitality, cultuur, kunst en ambacht elkaar versterken en organisaties (opnieuw) verbinden. Als levend voorbeeld opende D/DOCK in mei 2021 haar eigen Consious Business Community, DB55: een fysieke plek waar 'blending' van markten en mensen tot leven zal komen in de post Covid era.

Over BNO

De Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) is de grootste community van ontwerpers en ontwerpbureaus in Nederland en een professioneel team dat ontwerpers en hun vak op allerlei manieren ondersteunt en promoot.

Op de foto: ASICS-kantoor, een ontwerp van Ramon Beijen van CBRE.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

dinsdag 9 november 2021permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven