Universiteit Utrecht zet in op circulaire en demontabele werkplekken

Universiteit Utrecht zet in op circulaire en demontabele werkplekken

De Universiteit Utrecht zet voor de tijdelijke huisvesting van het departement Rechtsgeleerdheid een nieuwe lijn van circulair geproduceerde en demontabele kantoormeubelen in.

Het gaat om de nieuwe meubellijn van Gispen, CIMO geheten, een afkorting van circulair en modulair. Deze kantoormeubelen zijn speciaal ontworpen voor organisaties die hechten aan duurzaamheid en die bovendien continu in beweging zijn. Voor de Universiteit Utrecht geldt dit bij de tijdelijke huisvesting van de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie zeker, en daarom kiest de UU als eerste organisatie voor honderd CIMO-werkplekken.

Revitalisatie

Tijdens Expeditie Circulair in The New Farm afgelopen donderdag 7 december in Den Haag presenteerde Gispen de nieuwe meubellijn CIMO. De bureaulijn is eenvoudig aan te passen aan nieuwe behoeftes en is zo ontworpen dat zittend en staand werken af te wisselen is. Daarnaast is het frame 100% recyclebaar. Gispen neemt onderdelen die niet meer nodig zijn, retour en zorgt vervolgens voor een nieuwe functie of voor revitalisatie tot een ‘nieuw’ product.

Pay per use

Ook een verdergaande circulaire aanpak is mogelijk, want het is ook mogelijk de werkplekken niet aan te schaffen maar te betalen voor gebruik. Oftewel: pay per use. Bedrijven betalen dan een vast bedrag per maand. Na de afgesproken gebruiksperiode neemt Gispen deze meubelen weer in .

Bron: Gispen

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven