Lesseau winnaar CSU Innovatie Award 2022

<span>Lesseau winnaar CSU Innovatie Award 2022</span>

Lesseau is de trotse winnaar van de CSU Innovatie Award 2022. De innovatieve No-Touch blokzeepdispenser verzekert slim gebruik van blokzeep. Met de award geeft Lesseau 15 scholen de duurzame zeepdispenser gratis.

De CSU Innovatie Award is een initiatief van CSU. De landelijke schoonmaakdienstverlener daagt ondernemers, start-ups en studenten uit om slimme oplossingen toe te passen in de facilitaire dienstverlening. Met als doel onze leefwereld en werkomgeving beter, gezonder en duurzamer te maken.


Duurzaam design
Marcel Magermans, eigenaar van de succesvolle startup Lesseau (Https://lesseausoap.com), nam de award op 10 november in ontvangst tijdens de feestelijke finale in het AFAS Theater Leusden. Marcel: “Voor MMID, een van de toonaangevende innoverende bedrijven in Europa en mijn hoofdbedrijf, waren wij bezig met de ontwikkeling van zeepdispensers. Al snel hadden we door dat we dat niet konden maken: een liter water en een paar gram chemicaliën om je handen mee te wassen … Wij besloten het op een andere manier te doen en zo ontstond de No-Touch blokzeepdispenser als alternatief voor vloeibare zeep. Zowel duurzaam als een lust voor het oog vanwege het fraaie en ergonomische design.”

De voordelen van het systeem? Naast schone handen, aanzienlijke besparingen in volumes, vervoer en dus CO2-uitstoot. Daarnaast beperkt de design zeepschaver verpakkingsmateriaal, restafval en logistiek tot een minimum.


Handen wassen met impact
Het gewonnen investeringsbudget van € 10.000 wordt door Lesseau goed gebruikt. Marcel: “We gaan vijftien basisscholen gratis inrichten met het systeem. Als kinderen leren dat zij hun handen kunnen wassen met geschraapte zeep dan zijn we op de juiste weg. Onze toekomstplannen? Het project eerst verder uitrollen in Nederland, de dispensers zijn inmiddels succesvol geplaatst in onder meer Madurodam en theater de Doelen, en dan in de rest van de wereld. Zo willen wij een belangrijke bijdrage leveren aan het verduurzamen van de planeet.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven