Grootschalig onderzoek hybride werken gestart

Grootschalig onderzoek hybride werken gestart

De Werken in Transitie Monitor van CfBP is begonnen bij verschillende grote overheidsorganisaties. Dit betekent dat duizenden kenniswerkers de gelegenheid krijgen om antwoord te geven op vragen over hybride werken.

In 2020, tijdens Covid, hebben 42.000 kenniswerkers de vragenlijst van de We Werken Thuis Monitor volledig ingevuld. De vragen gingen over de thuiswerksituatie op dat moment. De resultaten hielpen de organisaties een weg te vinden in de nieuwe wijze van werken én leidden bovendien tot diverse (inter)nationale publicaties.

Van thuis naar hybride

Hybride werken ligt dezer dagen op ieders lippen. Idealiter combineert deze nieuwe manier van werken het beste van twee werelden: kantoor en thuis. Hybride werken wordt daarom door tal van organisaties met veel enthousiasme opgepakt. Maar de praktijk leert dat de invoering van hybride werken een complex vraagstuk is met veel onzekerheden. Hybride werken is dan ook veel meer dan de individuele keuze tussen kantoor en thuis.

Werk in Transitie

Werk in Transitie is een meerjarig onderzoeksprogramma en wordt door ons uitgevoerd in samenwerking met TU Delft en TU Eindhoven. Het wetenschappelijk onderzoek geeft alle deelnemende organisaties een diepgaand beeld van hoe medewerkers het hybride werken in hun organisatie ervaren en hoe het (nog beter) ondersteund kan worden. Dit programma stelt CfBP in staat om de deelnemende organisaties van die relevante informatie te voorzien. Ook ontvangen deze organisaties een benchmark van hybride werken om de resultaten met andere organisaties te vergelijken.

Zie hier meer informatie over de Werk in Transitie Monitor.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven