Waarom accountants zo belangrijk zijn bij circulaire bouw

Waarom accountants zo belangrijk zijn bij circulaire bouw

Simone Derksen was aanwezig bij de Round Table in het Alfa-college in Hoogeveen, waar circulair bouwen een centrale rol speelde bij de revitalisatie van het gebouw.

Simone Derksen Projectmanager / eigenaar bij Limoonworks. Tijdens de Round Table sprak ze over het belang van circulaire huisvesting en de rol die accountancy daar in speelt.

Accountants

Een van de belangrijke vragen tijdens de Round Table is hoe je omgaat met de financiële waardering van circulair bouwen en de bijbehorende kaders. Het belang van accountants bij dit proces is daarbij onderbelicht. De accountancy zal net als de bouw hun denkwijze moeten veranderen, accountants zijn namelijk een belangrijk onderdeel in hoeverre je bij de businesscase je budget kan krijgen. Simone Derksen: “Vanwege dit alles zou het mooi zijn als de accountant er aan de voorkant al bij betrokken zou zijn en bij een bijeenkomst met in dit geval Thomas Rau ook geïnspireerd zou raken. Daardoor zou ook de accountant anders kunnen gaan denken en kunnen gaan zoeken naar oplossingen om de restwaarde op de juiste manier in de boeken te krijgen.”

Circulaire huisvesting

Aan het eind van de Round Table stelt moderator Kooyman de deelnemers de vraag in hoeverre ze verwachten dat in 2029 circulaire onderwijshuisvesting standaard zal zijn. Derksen reageert als eerste: “Als ik kijk naar de manier van projectmanagement en de manier van samenwerken – met meer flexibiliteit en een meer circulaire kijk en aanpak – denk ik dat het gaandeweg naar een punt zal gaan waar we niet meer zonder kunnen. Of dat betekent dat circulaire onderwijshuisvesting helemaal standaard zal zijn, weet ik niet, wel bijna denk ik. Daarin hebben we overigens zelf ook een rol door nog meer bewustwording op dit punt te creëren.”

Benieuwd naar de andere deelnemers? Lees het Round Table verslag hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven