Booking.com opent officieel nieuwe Campus in hartje Amsterdam

Booking.com opent officieel nieuwe Campus in hartje Amsterdam

Booking.com opende afgelopen week officieel de deuren van haar nieuwe Campus in het centrum van Amsterdam. De Campus heeft een oppervlakte van 65.000 m2 aan het einde van het Oosterdokseiland.

Het nieuwe internationale hoofdkantoor van het online reisplatform werd officieel geopend door Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaat, en Arjan Dijk, bestuurder en Senior Vice President van Booking.com.

Meer dan 6500 medewerkers

Het hypermoderne SMART-gebouw huisvest meer dan 6500 medewerkers en maakt in de eerste plaats gebruik van sensoren om als een ecosysteem te functioneren, bijvoorbeeld door de verlichting en temperatuur automatisch te regelen op basis van de bezetting en het gebruik. Daarnaast is de Campus gebouwd volgens de BREEAM Excellent-norm. Andere opvallende kenmerken van het unieke gebouw:

  • Overal zijn duurzamere materialen gebruikt en veel van het meubilair is hergebruikt van voormalige kantoren van het bedrijf in Amsterdam.  
  • Er liggen 832 zonnepanelen op het dak en alle verwarming en koeling wordt berekend door geavanceerde WKO-technologie (‘Warmte Koud Opslag’) waarbij zowel warme als koude lucht diep onder de grond opgeslagen wordt. Dit kan in de zomer en winter teruggewonnen worden, waarvoor helemaal geen gas nodig is.
  • Er staan meer dan 11.000 planten verspreid door het hele gebouw, waaronder zeven bomen. Verder is er een ondergrondse parkeergarage met ruimte voor meer dan 2.500 fietsen, zodat werknemers de optie hebben met een zo laag mogelijke impact op het klimaat naar hun werk te kunnen reizen.

Flexibel

Het ontwerp en de layout van de nieuwe campus worden continu geoptimaliseerd om de flexibiliteit van hybride werken te ondersteunen. Hierbij wordt de focus gelegd op het begrijpen hoe werknemers hun tijd balanceren tussen thuis en kantoor, en wordt gekeken naar de verschillende werkzaamheden die worden uitgevoerd. De Booking.com Campus heeft al 28 gemeenschappelijke break-out ruimtes, speciaal ontworpen focus-cabines, en ruimtes om te voldoen aan verschillende cognitieve behoeften en voorkeuren, zoals voor werknemers die gevoeliger zijn voor licht of geluid.

“Na jaren hiernaar uit te hebben gekeken, is dit een geweldig moment voor ons bedrijf en onze werknemers," zegt Glenn Fogel, President en CEO van Booking.com. “We zijn enorm dankbaar dat al onze werknemers in Amsterdam weer samen zijn in één gebouw en ook nog eens op zo’n inspirerende plek. Ik kijk er ontzettend naar uit om te zien hoe dit ons nog dichter bij elkaar gaat brengen en hoe het onze inspanningen versnelt om reizen voor iedereen gemakkelijker en soepeler te maken."

Meer lezen over deze bijzondere campus? Lees hier verder.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven