In memoriam: Geanne van Arkel (1970-2023)

In memoriam: Geanne van Arkel (1970-2023)

Maandag 17 juli jl. is onverwacht Geanne van Arkel overleden. Met haar overlijden verliest de mensheid een lieve en betrokken vrouw met een hart dat brandde voor een duurzame wereld. Ze was een klimaatactiviste avant la lettre.

Geanne was jarenlang als expert zeer betrokken bij Smart WorkPlace. Eerst vanuit haar rol als hoofd duurzame ontwikkeling bij Interface. Zij stond aan het roer van het succesvolle programma rondom Mission Zero en daaropvolgend Climate Take Back. Door interne en externe ambassadeurs te verbinden aan de missie, bereikte zij met haar collega’s en netwerkpartners grote besparingen, slimme innovaties en vernieuwende business modellen, verbetering van samenwerking en trots. De laatste jaren was Geanne als ZZP-er vooral actief op het gebied van biomimicry en voorzitter van biomimicryNL (https://www.biomimicrynl.org/).

Holistische visie

In 2018 werd Geanne verkozen tot MVO manager van het jaar, met name vanwege haar holistische perspectief op duurzame ontwikkeling in het bedrijfsleven; klimaat-positief, natuur-inclusief, sociaal, biobased én circulair. Geanne kreeg als geen ander mensen in beweging door een uitdagende visie te koppelen aan systeemdenken en ‘gewoon doen’. In een interview met Smart WorkPlace in november 2018 vertelde Geanne over haar holistische visie: “En het meest belangrijke thema vind ik integraal problemen oplossen. Alleen met een holistische aanpak gaan we de problemen van deze tijd omzetten in kansen. We moeten niet inzoomen, maar uitzoomen en de complexiteit omarmen, want dan wordt juist onze oplossingsvijver groter." Het interview met Geanne is hier te lezen.

Smart WorkPlace wenst haar man, haar familie en vrienden heel veel sterkte. We gaan Geanne enorm missen en denken aan haar als een prachtmens die veel heeft betekend op het gebied van duurzaamheid. Zoals Geanne met haar inspiratie en enthousiasme dacht en handelde vanuit het collectief belang, zo is het nu onze plicht haar gedachtegoed blijvend te omarmen en door te gaan met het werken aan het behoud van onze planeet. 

Wij nodigen je uit het online condoleanceregister te tekenen en herinneringen te delen: https://lnkd.in/eQQyaKMZ

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven