ISS behaalt opnieuw hoogste ranking op CO2 Prestatieladder

ISS behaalt opnieuw hoogste ranking op CO2 Prestatieladder

Voor het tweede jaar op rij heeft ISS de hoogste trede van de CO2 Prestatieladder behaald. Een externe auditor heeft de CO2-resultaten, verslaglegging en borging getoetst en de hoogste trede opnieuw bevestigd.

In lijn met de doelstelling van ISS Global om in 2040 volledig Net Zero te zijn in de hele dienstverleningsketen (Scope 1, 2 en 3), zijn ze vastberaden om onze rol als pionier in duurzaamheid te blijven vervullen.

Doelen stellen

In Nederland heeft ISS specifieke doelen gesteld die ze willen bereiken tegen 2025. Zo moet de CO2-uitstoot in Scope 1 & 2 met 50% verminderd worden door onder andere de overgang naar een volledig elektrisch wagenpark. Ook in Scope 3 moet worden verbeterd, met name bij de categorie 'aangekochte goederen' wil ISS de CO2-uitstoot met 15% verlagen en de uitstoot van kantoorafval tegen 2025 met 10% verminderen. Daarmee trachten ze het ISS Hoofdkantoor in De Meern in 2025 te transformeren tot een Zero Waste locatie.

Plantbased

Het afgelopen jaar is er o.a. ingezet op de verandering van het foodservice assortiment naar een meer plantbased assortiment, is een groot aantal medewerkers overgestapt naar elektrische leaseauto's en is de awareness over duurzaamheid binnen de organisatie verder vergroot door het voeren van campagnes over energieverbruik, afval en foodwaste.


"De belangrijkste pijlers voor verduurzaming zijn duurzaam reizen, duurzaam eten en zero waste. Als ISS zijn we vastberaden om een blijvende positieve impact te creëren op mens en milieu."

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven