Gezamenlijk inzamelen van bedrijfsafval bespaart 853.823 kilometers

Gezamenlijk inzamelen van bedrijfsafval bespaart 853.823 kilometers

Vandaag vieren recyclers Renewi en PreZero de vijfjarige samenwerking in Green Collective. Onder de naam Green Collective zijn de recyclers al in meer dan 25 binnensteden actief.

Vijf jaar geleden gestart als een white label initiatief in Gouda. Green Collective is een initiatief van beide organisaties om gezamenlijk bedrijfsafval in te zamelen. Door met inzamelvoertuigen met een Green Collective-logo via gecombineerde routes te rijden, draagt het initiatief bij aan een schonere, beter bereikbare en veiligere stad.

1 miljoen kilo

Wethouder Michel Klijmij-van der Laan van Gouda onthulde vandaag tijdens een feestelijke bijeenkomst de besparing die er in vijf jaar is gerealiseerd: 218.964 kg COâ‚‚ in Gouda, en maar liefst 1.324.502 kg COâ‚‚ in heel Nederland. "Duurzame stadslogistiek is een belangrijk thema binnen de gemeente Gouda”, vertelt wethouder duurzaamheid Michel Klijmij-van der Laan. “Green Collective draagt bij aan de doelen van de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek (ZES). Ik ben blij dat Green Collective 5 jaar geleden in Gouda het startschot gaf om gezamenlijk bedrijfsafval in te zamelen in de binnenstad. Hiermee bespaarden we in Gouda 218.964 kg COâ‚‚, wat gelijk staat aan 141.650 bespaarde kilometers”, zegt Klijmij-van der Laan.

30 gemeenten

Aan het einde van dit jaar is Green Collective naar verwachting actief in 30 gemeenten. Hiermee behalen PreZero en Renewi het doel dat ze vijf jaar geleden stelden; een belangrijke bijdrage leveren aan de Green Deal ZES. "We zijn blij dat we op deze manier in steeds meer gemeenten duurzamer kunnen inzamelen”, zegt Eric Pero Directeur Operations van Renewi Nederland. “De afgelopen vijf jaar hebben we laten zien dat het mogelijk is. We verwelkomen andere inzamelaars van bedrijfsafval om samen te werken met als doel een schonere lucht en beter bereikbare, veiligere steden.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven