Bedrijven zouden allemaal een ‘Choose Your Own’ beleid moeten hanteren

Bedrijven zouden allemaal een ‘Choose Your Own’ beleid moeten hanteren

Met de snelle opkomst van thuiswerken zien veel bedrijven een verschil in hoe en waar hun apparatuur gebruikt wordt. Volgens Lucas Swaans van Amac speelt de soort apparatuur een grote rol in het succes.

We spraken Lucas over de aanwezigheid van Amac op de WorkPlace Xperience.

Employee Choice

Wanneer je mensen de kans geeft om op hun eigen manier te werken – met de tools waar ze vertrouwd mee zijn – worden ze gemotiveerd om het beste werk te leveren. Volgens Lucas is dat een belangrijk thema in een snelveranderende werkplek. "De werkplek is en wordt steeds belangrijker. Wij zijn ervan overtuigd dat we een positieve bijdrage kunnen leveren aan bedrijven die hun ‘werkplek’ willen verbeteren/upgraden. Aangezien veel bedrijven nog denken dat Apple te duur is of niet goed past in hun huidige infrastructuur, willen wij dit taboe graag doorbreken." Daarnaast benadrukt Lucas het belang van Employee choice, een onderwerp wat volgens hem niet mag missen op de WorkPlace Xperience. "Een belangrijk thema is Employee Choice, dus medewerkers laten kiezen waarmee ze mogen werken. Dit draagt bij aan Werknemerstevredenheid, productiviteit en creativiteit."

Werkgeluk

Elk beroep heeft zo zijn eigen 'materialen en gereedschap'. Dit gereedschap is cruciaal voor het goed uitvoeren van je beroep. Toch worden de devices die een kantoormedewerker gebruikt, zoals een computer of telefoon, niet op dezelfde manier bekeken. Het maken van goede keuzes als het aankomt op dit materiaal is een van de onderwerpen die volgens Lucas niet mag missen op de WorkPlace Xperience. "De keuze voor materiaal zoals PC's lag vaak bij ICT. Maar we zien ook steeds vaker dat HR betrokken wordt bij dergelijke beslissingen, omdat je het ook hebt over werkgeluk. Daar sluiten de ondewerpen zoals het al dan niet hanteren van een Choose Your Own en/of Bring Your Own beleid voor je medewerkers goed bij aan."

Benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen van Employee Choice? Kom naar de WorkPlace Xperience 2024 op 16 & 17 April 2024 in de Van Nelle Fabriek.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Meer artikelen van Amac

Naar het overzicht

Terug naar boven