In 2025 minimaal 33% gerechten volledig plantaardig 

2 min

 

In 2025 minimaal 33% gerechten volledig plantaardig 

In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat is een van de kortetermijndoelen van deze organisatie om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Sodexo heeft zich als eerste food en facility service bedrijf ter wereld gecommitteerd aan een NetZero doelstelling in 2040.

Klimaatneutraal worden, vraagt om grote inspanningen op allerlei gebieden van het food en facility service bedrijf en dan vooral op de klantlocaties waar ze actief zijn. Want 98% van de CO2-uitstoot van Sodexo (totaal 51,1k ton CO2e) in Nederland is gekoppeld aan de activiteiten die daar plaatsvinden. De inkoop van voedingsmiddelen (23,2kt) en het energieverbruik van de Sodexo dienstverlening op de klantlocaties (19,0kt) hebben de hoogste CO2-uitstoot.

Energiearm bereiden en slimme weegschalen

Aanzienlijke slagen zijn te maken met energiearme bereidingswijzen, het gebruik van hernieuwbare energie te stimuleren en elektrische apparaten te vervangen om energieverbruik in keukens te verminderen.  En dankzij het WasteWatch programma is met behulp van slimme weegschalen de voedselverspilling al met ruim 30% teruggedrongen. In 2025 wil Sodexo Nederland 50% minder voedselverspilling realiseren.

Cunera Vlaar, CEO Sodexo Nederland: “We waren de route naar NetZero al ingeslagen, waardoor we in 2025 onze uitstoot al met 34% gereduceerd zullen hebben. Maar we gaan versnellen. We doen dit door te kiezen voor producten die van grond tot mond een lage uitstoot hebben, nieuwe plantaardige gerechten op de menukaart te zetten die passen bij de eiwittransmissie, het tegengaan van voedselverspilling en klanten begeleiden in het energiezuiniger maken én efficiënter gebruiken van hun kantoren. We werken intensief samen met onze klanten en andere stakeholders, want alleen samen gaan we deze doelstelling halen. Een goed voorbeeld is de campagne ‘Aardig Eten’ van WNF-NL die momenteel loopt in ruim 100 bedrijfsrestaurants bij onze klanten. Met deze samenwerking bereiden en serveren we lekkere én verantwoorde gerechten, die minder impact hebben op natuur en klimaatverandering.”

Teriyaki Burger topfavoriet CO2-neutraal gerecht

Het aandeel plantaardige gerechten op het menu in de bedrijfsrestaurants van Sodexo in Nederland wordt de laatste jaren al steeds groter. In 2025 zal dat aandeel dus 33% zijn. Dé topfavoriet is momenteel de Teriyaki Burger. Het is een van de CO2-neutrale recepten die Sodexo samen met Quorn ontwikkelde met een focus op seizoensgebondenheid en lokaliteit.

Better Tomorrow Update

Vandaag publiceert Sodexo de Better Tommorow Update 2024 die, naast de duurzame ambities van Sodexo in Nederland én wereldwijd, boordevol staat met duurzame en sociale initiatieven om dat waar te maken.

In Nederland verzorgt Sodexo met circa 2.200 medewerkers het volledige scala aan food & facility managementdiensten voor het bedrijfsleven, industrie, overheidsdiensten, ziekenhuizen en offshore-installaties. Van catering, receptie, onderhoud en schoonmaak tot aan integraal facility management.

Delen:

Meer nieuws

Regelgeving is er niet voor niets

Regelgeving is er niet voor niets

vrijdag 13 juni

Een veilige en duurzame werkomgeving creëren is niet exclusief voor koplopers binnen facilitair management en gebouwbeheer. ...

Lees meer

Toekomstbestendige werkomgeving voor Hoogheemraadschap van Delfland

Toekomstbestendige werkomgeving voor Hoogheemraadschap van Delfland

donderdag 12 juni

De afgelopen tien jaar is het Hoogheemraadschap van Delfland als organisatie gegroeid. Ook de manier van werken is veranderd ...

Lees meer

SWP Talks #65: Verduurzaming #2

SWP Talks #65: Verduurzaming #2

woensdag 11 juni

Bij deze SWP Talks op de WorkPlace Xperience vertellen experts hoe we duurzaamheid concreter kunnen maken, van ambitie naar ...

Lees meer

Compliance, van papieren tijger naar kans

Compliance, van papieren tijger naar kans

woensdag 11 juni

In een rondetafelgesprek op initiatief van Melford en CoSource, die deel uitmaken van Vebego Facility Solutions, bespreken ...

Lees meer

Wireworks: Een circulaire ruimte-in-ruimte oplossing

Wireworks: Een circulaire ruimte-in-ruimte oplossing

dinsdag 10 juni

Met Wireworks introduceert Vepa – Nederlandse fabrikant van duurzaam meubilair – een opvallende en eigentijdse ...

Lees meer

Hoe krijg je groen licht om te investeren in een betere werkomgeving?

Hoe krijg je groen licht om te investeren in een betere werkomgeving?

vrijdag 6 juni

Aan goede ideeën voor de verbetering van de werkomgeving is vaak geen gebrek. Veel medewerkers en managers zien dagelijks ...

Lees meer

Hybride werken 2.0: is jouw kantoor er klaar voor?

Hybride werken 2.0: is jouw kantoor er klaar voor?

donderdag 5 juni

Hoe maak je van je kantoor een plek waar mensen graag naar toe komen? Die vraag stelt Melvin Schalkx van BUREAU VANDERVORM ...

Lees meer

SWP Talks #64: Empathische gebouwen

SWP Talks #64: Empathische gebouwen

woensdag 4 juni

Empathische gebouwen ondersteunen je medewerkers en begeleiden ze naar een gezondere, productieve en duurzame werkomgeving. ...

Lees meer

AVEX introduceert circulaire AV-oplossing

AVEX introduceert circulaire AV-oplossing

woensdag 4 juni

In samenwerking met Sony, Vogel's, Logitech, Samsung en Kenwel lanceert AVEX 'BRIX Zero', een baanbrekend concept voor ...

Lees meer

Ontdek het nieuwe kantoor van Haskoning

Ontdek het nieuwe kantoor van Haskoning

dinsdag 3 juni

Op woensdag 2 juli 2025 kan jij het nieuwe, duurzame kantoor van Haskoning in Delft ontdekken, tijdens de SWP op locatie.

Lees meer

Nieuwe flexibele Office Hotel locaties geopend

Nieuwe flexibele Office Hotel locaties geopend

dinsdag 3 juni

Office Hotel, aanbieder van flexibele, all-in kantooroplossingen, breidt uit naar Amsterdam en Halfweg. De locaties OverAmstel ...

Lees meer

Webinar: het gelukmakend gebouw

Webinar: het gelukmakend gebouw

maandag 2 juni

Werkgeluk staat hoog op de agenda van organisaties. Maar terwijl we het belang ervan breed erkennen, blijken gebouwen die ...

Lees meer

SWP Talks #63 Vastgoed

SWP Talks #63 Vastgoed

woensdag 28 mei

Wat is de waarde van vastgoed binnen organisaties? Die vraag bespreekt Wim Kooyman in deze SWP Talks met gasten Paul van ...

Lees meer

30 september 2025: Campus Day in Amsterdam!

30 september 2025: Campus Day in Amsterdam!

woensdag 28 mei

De 6e editie van Campus Day heeft als thema 'De campus in transitie'. Welke transities zijn er en hoe benutten we de ...

Lees meer

Olssen nieuwe partner Smart WorkPlace

Olssen nieuwe partner Smart WorkPlace

woensdag 28 mei

De tijd van je 'eigen' bureau is voorbij, maar waar laat je dan je eigen spullen? Olssen levert sinds 2004 slimme lockers, ...

Lees meer

De invloed van gebouwkeuze op gezondheid

De invloed van gebouwkeuze op gezondheid

dinsdag 27 mei

De gezondheid van medewerkers is een belangrijke metric, maar is volgens Silvia de Haan niet een topic dat hoog op de lijst ...

Lees meer

Wat is de impact van je bedrijfslunch op de natuur?

Wat is de impact van je bedrijfslunch op de natuur?

maandag 26 mei

Welk eten of drinken je aanbiedt op kantoor heeft een invloed op duurzaamheid en biodiversiteitsherstel. In dit artikel ...

Lees meer

De werkomgeving als sociale hub

De werkomgeving als sociale hub

vrijdag 23 mei

Kantoren zijn al lang niet meer uitsluitend een werkplek; ze spelen een belangrijke rol in de sociale verbondenheid en mentale ...

Lees meer

Hoe past een kantoor in de flexibele wereld?

Hoe past een kantoor in de flexibele wereld?

donderdag 22 mei

Tijdens een rondetafelbijeenkomst in de HOFF-toren in Amsterdam gingen diverse belanghebbenden vanuit hun eigen achtergrond ...

Lees meer

Het Hybride Helden Festival is terug

Het Hybride Helden Festival is terug

woensdag 21 mei

BIS|Econocom organiseert het Hybride Helden Festival. Op 10 juni ontmoet je professionals, ontdek je de nieuwste technologieën, ...

Lees meer

Terug naar boven