Overname Helix kantoorgebouw in Utrecht afgerond

Overname Helix kantoorgebouw in Utrecht afgerond

Smart WorkPlace partner AM heeft de overdracht van het Helix kantoorgebouw in Utrecht aan Principal European Core Fund afgerond. Bij Helix spelen welzijn en geluk van de gebruikers een belangrijke rol.

Het kantoorgebouw Helix, gelegen in het hart van de Utrechtse Leidsche Rijn, sluit nauw aan op de visie van AM om kantoren te ontwerpen en te ontwikkelen die voldoen aan de belangrijkste gezondheids- en sociale criteria. Deze criteria zijn in toenemende mate beslissend voor bedrijven en medewerkers als het gaat om een gezonde werkomgeving. Het gebouw heeft een GPR-score van acht. Deze score maakt gebruik van een rekentool om de duurzaamheid van een gebouw inzichtelijk te maken volgens vijf thema’s: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikerskwaliteit en Toekomstwaarde. Ook is Helix geregistreerd voor een WELL Building-certificaat, een nieuwe gebouwclassificatie gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de gebruikers van een gebouw.

Helix bestaat uit vier verdiepingen en twee inpandige parkeerlagen met ruimte voor ongeveer 150 auto’s. Het gebouw is al voor meer dan 90% verhuurd aan verschillende lokale en internationale bedrijven, waaronder vastgoedadviseur Cushman & Wakefield (die een huurovereenkomst heeft getekend voor 2.150 m2 op de derde verdieping), The Office Operator, Dyade, uitgeverij Noordhoff en IT-softwarebedrijf 2AT. De populariteit van Helix is te verklaren door de grote vraag naar gezonde stedelijke woon- en werkomgevingen. ‘Healthy urban living and working’ is een kernthema van AM bij het ontwikkelen van kantoren.

Helix is ontworpen door Paul de Ruiter Architects, waarbij verschillende opvallende kenmerken zijn geïntegreerd: onder meer een grote spiraalvormige trap om interactie tussen medewerkers te stimuleren, een transparante glazen pui, een patio en twee grote atria met glazen daken. Hierdoor kan natuurlijk licht tot diep in het gebouw doordringen. BAM Bouw en Techniek is verantwoordelijk voor de realisatie van Helix en heeft daarnaast een actieve rol vervuld in het creëren van een gezonde werkomgeving. Dit heeft geleid tot een optimale score bij de WELL certificering en een hoge GPR duurzaamheidsscore.

Volgens Raymon van Miltenburg, directie AM, is met de overdracht van Helix aan Principal European Core Fund opnieuw een mijlpaal bereikt in het streven van AM naar kantoren die inspelen op de vraag van vandaag en de toekomst. “Helix belichaamt dit gedachtengoed. Het is namelijk meer is dan een gebouw alleen omdat het zorg draagt om het welzijn en geluk van de gebruikers en een plek is waar mensen elkaar ontmoeten en zich ten volle kunnen ontplooien. Dat deze visie ten volle wordt omarmd door de markt geeft ons vertrouwen dat we op de juiste weg zitten. We feliciteren Principal Real Estate Europe, BAM Bouw en Techniek en Paul de Ruiter Architects van harte met het resultaat en wensen alle gebruikers een inspiratievolle nieuwe werkomgeving toe.”

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven